DOLAR 32,2703
EURO 34,6865
ALTIN 2.408,67
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Acılı evlattan yürek burkan sözler

14.11.2019
A+
A-

İzmir’de bir konserde eğlendikten sonra alkollü olarak direksiyon başına oturan Turgutlu eski İlçe Emniyet Müdürü Volkan Parıldar, kırmızı ışıkta geçerek çarptığı taksinin şoförü Mustafa Turan’ın ölümüne neden olmuştu. 15 yıla kadar hapsi istenen Parıldar, ilk kez hakim karşısına çıktı. “Kazanın meydana gelmesinde benim kusurum yoktur” diyen Parıldar’ı ölen taksicinin kızı Hicran Sertkaya mahkemeye delil olarak sunduğu ses kaydı ile yalanladı. Bilirkişi incelemesine gönderilen ses kaydında Parıldar’ın kırmızı ışıkta geçtiğini itiraf ederek, ‘Arka koltuktakiler beni uyarmış ama ben duymamışım’ dediği ortaya çıktı. Hakim, ses kaydının bilirkişi incelemesine gönderilmesine, hangi aracın yeşil, hangisinin kırmızı da geçtiğinin MOBESE kayıtlarında da belliği olduğundan sinyalizasyon arızası olduğu iddiasının araştırılmasına gerek olmadığına karar vererek, duruşmayı erteledi.

PARA TEKLİF ETTİLER

Yeni Asır Gazetesi’nden Metin Burmalı’ya konuşan iki aylık hamile Hicran Sertkaya, “Bütün kurallara uymasına rağmen bu kaza yaşansaydı, ‘Olacağı varmış, kastı yokmuş’ derdim. Hatta inkar etmek yerine suçunu en başından itiraf edip, pişman ve hatalı olduğunu kabul ettiğine inansaydım belki affederdim. Ama o görevini kötüye kullanarak, Emniyet Müdürü olmasının kendisine verdiği güvenle alkollü şekilde direksiyon başına geçti. Belki kimse bana alkol muayenesi yapamaz diye düşündü. Ben ve diğer iki kardeşim öksüz, babasız kaldı. Annem iki kez kalp krizi geçirip ölümden döndü. Ailemiz param parça oldu. Bizim suçumuz ne? O şuan görevine ve normal yaşamına devam ediyor. Görevinden men edilmesi lazım. Tek arzum tutuklanması. Para teklif ediyorlar ama benim babam satılık değil. Türk adaletinin gereken cezayı vereceğine inancım tamdır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.