DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Acılı ananın haykırışı: “Yavrularıma yardım edin!”

29.03.2020
A+
A-

Yeni Asır Gazetesi’nden Cüneyt Hasçelik’in haberine göre Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi’nde 3 yıl önce eşini kaybeden Rabia Coşkun’un (61) oğlu Naci Coşkun (38) 2012 yılında bir beyin hastalığı olan Huntington’a yakalandı. Anne Rabia Coşkun hastalığın çaresi için gezmedik doktor bırakmadı ama bir türlü sonuç alamadı. Kızı Zülbiye Zencirli de (33) doğum sendromuna bağlı bir hastalığa yakalanan kadın, iki çocuğunun tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenmeye başladı. Tek katlı evlerinde sabahtan akşama kadar çocuklarıyla ilgilenen Rabia Coşkun, oğlunu sırtında taşıyor. Anne Rabia Coşkun, maddi imkanları olmadığı için iki çocuğuna da doktora götüremediğini ifade ederek devletten, hayırseverlerden destek istedi.

ELLERİ TUTMUYOR

Anne Rabia Coşkun, “Oğlumun rahatsızlığı 2012 yılından beri var. İzmir’de bir doktora götürdüm, dedi ki 8 bin kişiden 1 kişide bu hastalık var. Oğlumdaki kas erimesi belirtisi 18 yaşında oldu. 23 yaşında safra kesesi ameliyatı oldu. 7 sene bir fabrikada, 5 sene başka bir fabrikada çalıştı. Gece acile, gündüz işe gidiyordu. Rahatsızlığı nedeniyle kasları, ayakları inceldi, elleri tutmuyor” dedi.

BAŞKA ÇARE YOK

Yaşananlardan dolayı doktora gidemediklerini ifade eden Coşkun, “Doktor doktor gezdiriyorum ama hep paralı, elimde yok. Devletten ve yetkililerden yardım bekliyorum” diye konuştu. 

‘BİR AN YALNIZ BIRAKAMAM’

İKİ çocuğuyla hep ilgilendiğini aktaran Coşkun, “Akşama kadar onlarla meşgulüm. Pişiriyorum, yediriyorum. Her şeyleriyle ilgileniyorum. Bir tarafa çıkamıyorum. İki çocuğumda da yutkunma bozukluğu olduğu için benim yokluğumda ağızlarına bir şey atsalar boğulma tehlikesi geçiriyorlar” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.