DOLAR 32,5860
EURO 35,0186
ALTIN 2.452,62
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Açık büfe tatillerde doğru beslenmenin altın kuralları

30.08.2018
A+
A-

Yaz tatilini otelde geçireceklerin en büyük çekinceleri açıkbüfelerdir. Ancak doğru seçimler yapıldığında bol alternatifler tatil boyunca kilo kontrolüne yardımcı olacaktır.

KAHVALTIYA ÖNEM VERİN

Tatilde de en önemli öğünün kahvaltı olduğunu unutmayın. Gün içinde kontrolsüz atıştırmaların önüne geçecek, kan şekerini dengeleyecek bu öğünde omlet çeşitleri arasından seçim yapabilir, az yağlı ve lezzetli peynirler ile az işlenmiş kırmızı et ve zeytinlerle tabağınızı zenginleştirebilirsiniz. Yine ufak bir eleme ile pişi, kruvasan gibi hamur işleri yerine yarım simit,  tahıllı bir ekmek veya bir küçük dilim peynirli börek tercih edebilirsiniz.

Tatilde geç yatıp kalkıldığı için kahvaltı yapmak istemezseniz; acıktıktan sonra süt yulaf alternatifini deneyebilir, birkaç badem yanına kuru meyve ve bitki çayı ile güne sağlıklı bir başlangıç yapabilirsiniz.

YEMEK ÖNCESİ AÇ KALMAMAYA DİKKAT EDİN

class=’cf’>

KÜÇÜK TABAK MODELİNİ UYGULAYIN

Açık büfe tatillerinde seçeneğin çok olması, sizi tabağınızı gereksiz doldurmaya ve fazla yemeye itebilir. Bu yaklaşımla başa çıkmak için, küçük tabak modelini uygulayabilirsiniz. Mümkün olan en küçük tabağı seçip, bu tabağı sağlıklı ve size keyif veren yiyeceklerle tamamen doldurabilirsiniz. Dolu tabak görüntüsü hem gözünüze hitap eder, hem de psikolojik olarak çok yiyeceğiniz mesajını verir. Böylece gerekli miktarda yer ve doymuş hissedersiniz.

HAREKET EDİN

Uyku düzeninizin değişmesi, metabolizmayı yavaşlatabileceği için günde 2,5 – 3 litre su içmeye özen gösterin. Bunun yanında uzun süre güneşlenmek yerine bol bol yüzerek, sahilde yürüyüşler yaparak hem metabolizmayı harekete geçirebilir, hem de hareketi arttırabilirsiniz. 

Açık büfe tatillerde doğru beslenmenin altın kuralları

arpanetmedya.com’a katkıları için teşekkürler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.