DOLAR 32,5108
EURO 34,9455
ALTIN 2.433,58
BIST 9.795,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Acı Biber Ömrü Uzatabilir

17.11.2020
A+
A-

Yapılan bir çalışma doğrultusunda, düzenli olarak acı biber tüketmenin faydaları ortaya kondu. Kanser gibi birçok hastalık nedeniyle ortaya çıkan ölümleri azaltarak, insan ömrünü uzatabileceği tespit edildi.

Araştırmaya göre bilim insanları, bibere acı tat veren kapsaisin isimli maddenin anti-inflamatuar özellikte olduğu ve tümörlerle mücadele edip, kan şekeri seviyelerini dengeye soktuğu aktardı.

ABD’nin Ohio eyaletindeki Cleveland Clinic’ten olan araştırmacılar, daha önce Çin, İran, İtalya ve ABD’de gerçekleştirilmiş olan çalışmaları inceleyerek, 570 bin kişiye ait sağlık ve beslenme alışkanlıklarına baktı.

Araştırmada kanser veya kardiyovasküler hastalıklar dahil, çeşitli hastalıklardan kaynaklı ortaya çıkan erken ölüm riskinin, düzenli biçimde acı biber yiyen kişilerde dörtte bir oran ile daha düşük tespit edildi.

TÜMÖR SAVAŞÇISI 

Araştırmayı yapan bilim insanları, biberin acı tadının kaynağı ve antioksidan olan kapsaisinin, iltihaplanma ve tümörlerle savaşmaya yardım ederek, kan şekeri seviyelerinin kontrol altına alınmasını sağladığı tespit edildi. Ayrıca diyabete ve obeziteye karşı koruma sağladığı da aktarıldı.

Kardiyolog Bo Xu, ‘Düzenli acı biber tüketimi, kardiyovasküler hastalıklar ve kanser ölümlerinde genel bir risk azaltma ile ilişkilendirildi. Bulgularımız, tüketilen besinlerin genel sağlıkta önemli bir rol oynayabileceğini kanıtlıyor’ cümlelerini kullandı.

OBEZİTE İLAÇLARI İÇİN KULLANILABİLİR

Bu araştırma hakkında değerlendirmede bulunan American Heart Association ve Pennsylvania Eyalet Üniversitesi’nden beslenme uzmanı Penny Kris-Etherton, ‘Bulguların gerçekten oldukça dikkat çekici olduğunu düşünüyorum.Yazarlar acı biber tüketiminin tüm nedenlere bağlı ölüm, kardiyovasküler ölüm ve kanser ölümleri üzerine faydalarını keşfetti. Söz konusu çalışma kalp hastalıkları ve obeziteyle mücadelede önemli kazanımlar sağlayabilir. Örneğin kapsaisin ateşli bir ‘anti-obezite’ hapının içeriğinde kullanılabilir’ cümlelerini kullanarak obezite ilacı için kullanılabileceğini belirtti.

Ayrıca biber yemenin kanser, diyabet, kalp hastalığı ve felç dahil, birçok hastalığın riskini düşürdüğü de aktarıldı. Oxford Üniversitesi, Çin Tıp Bilimleri Akademisi ve Harvard Halk Sağlığı Fakültesi’nin gerçekleştirdiği başka bir çalışmada, her gün veya gün aşırı acı tükete kişilerin, kanser, kalp ve solunum hastalıklarından meydana gelen ölüm risklerinin yüzde 14 azaldığı tespit edilmişti.

İLİşKİLİ HABERLER Acı Biberi Kimler Yiyemez?

Acı Biberi Kimler Yiyemez?

Acı Biber Reçeli Nasıl Yapılır?

Acı Biber Reçeli Nasıl Yapılır?

Ton Balıklı Kırmızı Biber Tarifi

Ton Balıklı Kırmızı Biber Tarifi

Acı Biber Koronadan Korur mu?

Acı Biber Koronadan Korur mu?

İLİşKİLİ GALERİLER Kırmızı Acı Biber Zayıflatır Mı?

Kırmızı Acı Biber Zayıflatır Mı?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.