DOLAR 32,5316
EURO 34,9229
ALTIN 2.424,64
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Aç Karnına Limonlu Su İçmek Zararlı Mı?

25.08.2020
A+
A-

Sabahları aç karnına içilen limonlu suyun kilo vermeye yardımcı olduğuna inanılır. Bu nedenle birçok kişinin sık başvurduğu bu içecek sağlık açısından oldukça faydalıdır. Limon suyunun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinden kemik erimesine; cilt güzelliğinden kanın temizlenmesine kadar birçok faydası bulunmaktadır. Peki, limonlu su içmenin faydaları nelerdir? Gelin hep birlikte bakalım…

KEMİK ERİMESİNİ ENGELLER

Limon suyu, içerisinde bulunan C vitamini sayesinde vücudun kalsiyumu emmesine ve bu sayede kemik erimesi ile savaşmasına yardımcı oluyor.

İDRAR SÖKTÜRÜCÜ

Vücudun temizlenmesini sağlayarak toksinlerden arındırır. Bu özelliği sayesinde idrar yollarının sağlığının korunmasını sağlar.

SİNDİRİME YARDIMCI

Taze sıkılmış limon suyu, böbreklerin ve sindirim sisteminin temizlenmesinde önemli bir rol oynar. Vücuttaki zararlı toksinlerin dışarı atılmasını sağlar.

CİLDİ TEMİZLER

C vitamini, kırışıklıkların ve siyah noktaların azalmasını sağlar. Kandaki toksinleri temizler. Sabahları aç karna içilen ılık suyun etkisini arttırmak için, limon suyunu doğrudan cildinize de uygulayabilirsiniz.

LİMON PH ALKALİ SEVİYESİNİ DENGELER

Kronik hastalıklara karşı vücuttaki alkalin dengesini korumak oldukça önem arz eder. Limon, asit içermesine rağmen, tüketildiği zaman vücudun alkalize olmasına yardımcı olur.

KONSANTRASYONU VE HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR

Limon suyunun içerisinde bulunan potasyum, beyin ve sinir hücrelerinin düzgün çalışmasını sağlar. Konsantrasyonu ve hafızayı güçlendirerek, sinir sistemini sakinleştirir. Zihin stres altındayken vücut C vitamini kaybeder. Limon, bu vitaminlerin geri kazanmanızı yardımcı olur.

İLİşKİLİ HABERLER Ağlamak Faydalı mıdır?

Ağlamak Faydalı mıdır?

Bilim İnsanları En Faydalı Besinleri Açıkladı

Bilim İnsanları En Faydalı Besinleri Açıkladı

Vişnenin Şaşırtan Faydaları

Vişnenin Şaşırtan Faydaları

Dünyanın En Faydalı Besini Belirlendi

Dünyanın En Faydalı Besini Belirlendi

İLİşKİLİ GALERİLER Ananas Suyunun Faydaları

Ananas Suyunun Faydaları

Her Gün 1 Elma Tüketmenin Faydaları

Her Gün 1 Elma Tüketmenin Faydaları

Limon ve Suyunun İnanılmaz Faydaları

Limon ve Suyunun İnanılmaz Faydaları

Yaz Meyvelerinin Faydaları

Yaz Meyvelerinin Faydaları

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.