DOLAR 32,5282
EURO 34,8785
ALTIN 2.435,87
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

ABD’yi sarsan bahis: ‘Fauci 2 haftadır nerede?’

21.05.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine tarafından ABD Başkanı Donald Trump’ın coronayla çaba zarfında oluşturduğu ekipte bulunan ve yaptığı bilimsel açıklamalarla milletlerarası kamuoyunda bilinirlik karşılayan ve ABD kamuoyu kadar en güvenilir isimlerden biri haline gelen meşhur doktor Anthony Fauci’nin 2 haftadır ifade vermemesi kafaları karıştırdı.

ABD’nin en önemli bulaşıcı hastalıklar uzmanı olan ve ABD Milli Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü’nün başında bulunan Fauci’nin son röportajını 4 Mayıs’ta verdiğini hatırlatan Amerikan basını, Fauci’nin Beyaz Saray kadar susturulduğunu öne sürdü.

TECRİT ALTINA ALINMIŞTI

Trump’ın bir takım izah etme ve kararlarına itiraz eden Fauci’nin, Amerikan ekonomisinin yeniden açılmasının arifesinde hiç tanımlama yapmaması gündem oldu. Beyaz Saray’daki bir takım yetkililerde ve çalışanlarda Covid-19 tespit edilmesinin ardındaki kendini tecrit altına alan Fauci, halen sessizliğini koruyor.

ABD’nin önde gelen haber kanallarından CNN de, bu hafta içerisinde biyoteknoloji şirketi Moderna’nın aşı için test sonuçlarının pozitif çıkmasıyla ilgili Fauci’nin izah etme yapmamasını kesin olmayan buldu. CNN, aşıyı geliştiren Moderna’nın Fauci’nin yönettiği Milli Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar bünyesinde çalıştığını hatırlatan CNN, “Bu kurum aşıyı geliştirmek için Moderna’ya destek ediyor lakin bu denli büyük bir gelişmeye karşın Fauci hiç röportaj vermiyor” yorumunu yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.