DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C

ABD’ye en çok öğrenci gönderen 11’inci ülke Türkiye oldu

06.03.2018
A+
A-

Türkiye’de gençlerin ve ebeveynlerin yurtdışı eğitime olan ilgisi her geçen yıl yükselerek devam ediyor. English UK’in yayınladığı verilere göre; Türkiye İngiltere’ye en çok öğrenci gönderen ilk 10 ülke arasında. Keza UNESCO’nun öğrenci mobilizasyonuyla ilgili raporunda da ABD’ye en çok öğrenci gönderen 11’inci ülke Türkiye oldu. 

Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları Direktörü Rahmi Mesud Yılmaz konuyla ilgili açıklamasında; IELTS, TOEFL gibi yurtdışı üniversitelerine kabul için şart koşulan sınavların öğrencilerin İngilizce okuryazarlık seviyelerini tespit etiğini ama aynı zaman da öğrencilerin kendilerini bu dilde yeterli seviyede ifade edebilmesini de şart koştuğunun altını çizdi.

Ayrıca, Türkiye’de yabancı dil öğrenen öğrencilerin gramer altyapılarının oldukça iyi olabilmesine rağmen, günlük hayatta öğrendikleri yeni dili kullanmada sıkıntı yaşadıklarını belirten Yılmaz, “Bunun sebebi de öğrendikleri dilin günlük dinamiklerine uzak kalmaları. Konuyla ilgili yapılan araştırmalar da özellikle yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilerin İngilizceyi yurtdışında öğrenmelerinin çok daha efektif olduğunu gösteriyor. Sparchcaffe Sürdürülebilir Dil Öğrenme Projesi’nin 2 binden fazla öğrenci ve eğitimciyle yaptığı çalışmaya göre katılımcıların yüzde 90’ı dil öğrenme sürecinde en etkili yöntemin yüz yüze iletişim kurmak” dedi.

Yarısından fazlası da yurtdışında aldıkları dil eğitimi sayesinde öğrendikleri dili daha özgüvenle konuşabildiklerini söyleyen Rahmi Mesud Yılmaz, yüzde 20’lik kesim bu sayede daha çok seyahat ettiklerini, yüzde 13’lük kesimde bu sayede iş hayatlarının da değiştiğini belirterek, “Artık öğrenciler ve aileler yurtdışı İngilizce eğitimi bir zorunluluk olarak görmeye başladı. İngilizce yeterlilik belgeleri yurtdışı eğitimde olduğu kadar, Türkiye’de de iyi bir kariyer için olmazsa olmaz bir hal aldı. Pek çok kuruluş iş başvurularında yabancı dil yeterlilik belgelerini zorunlu tutuyor. Ayrıca bu belgelere sahip çalışanlar dil tazminatı alıyorlar. İngiltere merkezli IELTS ile Amerika merkezli TOEFL dünyada ve Türkiye’de en çok geçerli olan ve bireyin İngilizce seviyesini belirleyen iki sınav sitemi” şeklinde konuştu.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.