DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

ABD’li oyuncu Ruffalo’dan Gazze’de kalıcı ateşkes çağrısı

İsrail saldırılarının 129. gününde Gazze’de can kaybı 28 bin 176’ya yükselirken, ateşkes çağrıları da gelmeye devam ediyor. ABD’li oyuncu Mark Ruffalo, Gazze’de kalıcı ateşkes çağrısında bulunarak, “Dünya liderlerinden özellikle Başkan Joe Biden’dan kalıcı bir ateşkes talep etmesini, barışa bir şans vermesini istiyoruz.” dedi.

12.02.2024
A+
A-

İsrail’in Gazze’de 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah’a saldırı hazırlığı sürerken, ateşkes çağrıları da gelmeye devam ediyor.

Middle East Eye’ın haberine göre, Amerika Yönetmenler Loncası Ödülleri törenine katılan ABD’li oyuncu Mark Ruffalo, diğer ünlü isimlerle birlikte ceketine zambak şeklinde, kırmızı yuvarlak rozet taktı.

Ruffalo, zambakların “barış zambağını”, kırmızı yuvarlak rozetin ise “Ateşkes taraftarı sanatçıları” simgelediğini belirtti.

Sanatçılar olarak Gazze’de kalıcı ateşkes çağrısında bulunduklarını aktaran Ruffalo, bombalamanın işe yaramadığının artık anlaşıldığını kaydetti.

Ruffalo, barışa giden yolun daha fazla bombalanmaması gerektiğini vurgulayarak, “Barışa bir şans vermenin neresi yanlış? Refah sınırında, yeniden bir bombardıman dalgasıyla karşı karşıya 1 milyon mülteci bulunuyor, 400 bin kişi açlıktan ölüyor ve oraya hiçbir insani yardım giremiyor. Bu nedenle, dünya liderlerinden özellikle Başkan Joe Biden’dan, bir ateşkes, kalıcı bir ateşkes talep etmesini, barışa bir şans vermesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

MARK ALAN RUFFALO KİMDİR?

Mark Alan Ruffalo 22 Kasım 1967 doğumlu, ABD’li aktör, film yönetmeni, yapımcı ve senaryo yazarıdır. 2004 yapımı Tetikçinin Gecesi isimli filmde Tom Cruise’a karşı canlandırdığı Fanning karakteri ve 2007 yapımı Zodiac’taki dedektif Dave Toschi rolleriyle ile tanındı.

Ruffalo, 1996 yapımı The Dentist, 1998 yapımı Safe Men gibi filmlerde küçük rollerde yer aldı. Yazar Kenneth Lonergan ile tanıştıktan sonra onunla çalışmaya başladı ve yazarın birçok oyununda yer aldı. Bu oyunlardan biri de This is Our Youth (1998) idi. Bu oyundaki rolü Ruffalo’ya başrolünü Laura Linney ile paylaştığı ve Linney’nin kafası karışık, problemli kardeşi Terry’i canlandırdığı You Can Count on Me filminde oynamasını sağladı.

Film en iyi senaryo ve en iyi kadın oyuncu dallarında Akademi Ödülleri’ne aday gösterildi. Ruffalo da filmdeki performansı ile övgüler aldı ve Marlon Brando’nun gençliği ile karşılaştırıldı. Ayrıca, Los Angeles Film Eleştirmenleri Derneği ve Montreal Dünya Film Festivali’nde ödüllendirildi.

2007’de ise Zodiac isimli filmde dedektif Dave Toschi rolündeydi. 2007’de John Burnham Schwartz’ın aynı isimli romanından uyarlanan Terry George filmi Reservation Road’da yanlışlıkla bir çocuğu öldüren boşanma avukatı Dwight Arno’yu canlandırdı. Son olarak 2012 yılında vizyona giren The Avengers filminde Bruce Banner/Hulk’ı canlandırdı.

NTV

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.