DOLAR 32,2774
EURO 34,8230
ALTIN 2.434,36
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

ABD’den TikTok’a ulusal güvenlik soruşturması!

24.10.2019
A+
A-

ABD Çinli şirketlere karşı ulusal güvenlik soruşturmaları konusunda ısrarcı bir şekilde devam ediyor. Huawei’nin ardından güvenlik ihlali konusu TikTok‘u da vurdu. ABD’li senatörler, olası güvenlik riskleri konusunda popüler uygulamaya soruşturma çağrısında bulundu.

Senatör Chuck Schumer ve Tom Cotton, Ulusal İstihbarat Müdür Vekili Joseph Maguire‘a, Çinli şirket ByteDance‘ya ait popüler sosyal medya uygulaması olan TikTok’un “Ulusal Güvenlik Riski” konulu soruşturma talebinde bulundukları bir mektup gönderdi.

Mobil uygulamanın, ABD’deki milyonlarca kişiyle birlikte bir milyardan fazla indirme işlemi olduğu bildirildi. Senatörler, mektupta Çin hükümetinin ByteDance’yı ABD kullanıcı verilerini devralmaya zorlayabileceğinden endişe duyduklarını belirtti. Ayrıca, uygulama için “Görmezden gelemeyeceğimiz bir karşı istihbarat tehdidi olarak algılıyoruz.” dedi.

ByteDance sözcüsü tarafından uygulama verilerinin Çin‘de tutulmadığı ve ABD’deki kullanıcı verilerini yalnızca ABD’de sakladığını söylese de, senatörler bu konuda süreci uzatacak gibi duruyor. Şu an için soruşturma süreci hakkında net bilgiler yok. Kısa süre içerisinde ilerleyecek süreci hep beraber göreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.