DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 20°C

ABD’de Sokaklar Karışabilir! Ulusal Muhafızlar Caddeye İndi

10.11.2020
A+
A-

ABD’de bulunan Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi, nano partüküller içeren deneysel bir yeni tip koronavirüs aşısı geliştirdiğini bildirdi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) 60’tan fazla mutasyonunu taklit edebilen nano partiküllerin hücreleri enfekte ederek koronavirüse karşı bağışıklık oluşturulması hedefleniyor.

ANTİKOR SAYISI 10 KAT ARIŞ GÖSTERDİ

Bilim insanları aşının fareler üzerinde yapılan deneylerinde, Kovid-19’u etkisiz hale getiren antikor sayısının 10 kat arttığının görüldüğünü bildirdi.

ORTAYA ÇIKACAK MUTASYONLARA KARŞI KORUYOR

Aşı farelerden sonra bir makak maymunun üzerinde de denendi. Araştırmacılar, aşının Kovid-19’un hücrelere tutunmasına yardımcı olan başak proteinlerinin farklı şekillerine göre eğitildiğini ifade ederek, maymuna verilen farklı koronavirüs mutasyonlarının hepsini etkisiz hale getirdiğini belirtti. Bu sayede, nano partiküller içeren aşının Kovid-19’un gelecekte açığa çıkabilecek diğer mutasyonlara karşı da insanları koruyabileceği belirtildi.

Bir bilim dergisinde yayımlanan çalışmanın yazarlarından Doktor Neil King, ‘Umuyoruz ki, nano partikül formunda geliştirdiğimiz aşı dünyada çok fazla hasara neden olan pandemiyle savaşta önemli bir rol oynayacak. Sonuçlarımız oldukça umut verici. En kısa sürede insan deneylerine başlamayı umuyoruz. Yeni teknolojiler bize umutsuz gibi görünen hastalıkların tarihe karışması için büyük imkanlar sunuyor’ dedi.

Bununla birlikte, aşının insan deneylerinin bu yıl sonunda başlanacağı ve üniversite ile iki biyoteknoloji şirketi arasında kitlesel üretim için görüşmelerin sürdüğü açıklandı.

İNSAN DENEMELERİ YIL SONUNDA BAŞLAYACAK

Aynı zamanda aşının, şu anda son aşama insan denemelerine devam eden Pfizer7Biontech, Moderna ve AstraZeneca/Oxford aşıları gibi soğuk zincir tedariğine ihtiyaç duymadığı belirtildi. Bilim insanları aşının saklama koşullarındaki kolaylıktan dolayı dünyanın her yerine güvenli bir şekilde ulaştırabileceklerini de ifade etti.

İLİşKİLİ HABERLER Koronavirüse Yakalanan Irmak Ünal Hastaneye Yatırıldı

Koronavirüse Yakalanan Irmak Ünal Hastaneye Yatırıldı

Belediye Başkanı Koronavirüsten Vefat Etti

Belediye Başkanı Koronavirüsten Vefat Etti

Koronavirüs, Fransa'da Rekor Kırıyor

Koronavirüs, Fransa’da Rekor Kırıyor

Koronavirüse Yakalanan Irmak Ünal Sağlık Durumu Hakkında Bilgi Verdi

Koronavirüse Yakalanan Irmak Ünal Sağlık Durumu Hakkında Bilgi Verdi

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Tuvana Türkay Koronavirüse Yakalandı

Tuvana Türkay Koronavirüse Yakalandı

Alev Alev Dizi Setinde Koronavirüs Paniği

Alev Alev Dizi Setinde Koronavirüs Paniği

Cansu Melis Karakuş Koronavirüse Yakalandı

Cansu Melis Karakuş Koronavirüse Yakalandı

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.