DOLAR 32,2917
EURO 34,6648
ALTIN 2.404,28
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

ABD’de mortgage başvuruları 27 yılın en düşüğünde

07.09.2023
A+
A-

ABD’de mortgage (konut kredisi) başvuruları, mortgage faiz oranlarındaki gerilemeye rağmen geçen hafta Aralık 1996’dan bu yana kaydedilen en düşük seviyeye indi.

‘); }

Mortgage Bankalar Birliği (MBA) verilerine göre, mortgage başvuruları, 1 Eylül ile sona eren haftada bir önceki haftaya kıyasla yüzde 2,9 azaldı.

Ülkede 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı ise Aralık 2000’den bu yana kaydedilen en yüksek seviye olan yüzde 7,31’den yüzde 7,21’e geriledi.

Aynı dönemde 15 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı da yüzde 6,72’den yüzde 6.66’ya indi.

MBA Başkan Yardımcısı Joel Kan, başvuruların mortgage faiz oranlarındaki gerilemeye rağmen Aralık 1996’dan bu yana en düşük seviyeye indiğini belirtti.

Kan, muhtemel alıcıların düşük konut stoku ve yüksek mortgage faiz oranları sebebiyle piyasanın dışında kalması sonucu satın almaya ilişkin endeksin 28 yılın en düşük seviyesine gerilediğini ve hem satın alma hem de yeniden finansman başvurularının düştüğünü aktardı.

30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranının geçen hafta düştüğünü ancak oranların bir yıl öncesine kıyasla yüksek kalmaya devam ettiğini aktaran Kan, yeniden finansmana ilişkin endeksin de Ocak 2023’ten bu yana en düşük seviyeye gerilediğini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.