DOLAR 32,5726
EURO 34,9892
ALTIN 2.459,41
BIST 9.891,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

ABD Ticaret Bakanı çantası dolu geliyor

01.09.2019
A+
A-

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross’un daveti üzerine yapılan toplantıya TAİK Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ve ATC başkanı General James Jones katıldı. Ross, bu toplantıda iş insanlarına, ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolar hedefine ulaştırmak için iki devlet arasındaki ticari görüşmelerin hızlanması, tercihli ticaret anlaşması da dahil olmak üzere bütün somut önerilerin üzerinde konuşulması gerektiğini aktardı.

100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi için Ticaret Bakanlığı’nın başkanlığında, TAİK’in koordinasyonunda TOBB, TÜSİAD, TİM, YASED ve ABFT gibi iş dünyasının temsilcileri bir araya gelmiş ve Boston Consulting Group ile bir yol haritası çalışması başlatılmıştı. 25 Eylül’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu haftasında New York’ta yapılacak 10. Türkiye Yatırım Konferansı sırasında bu projenin lansmanının yapılacağı öğrenildi.

Pekcan ile görüşecek

6 Eylül’de İstanbul’da olması beklenen ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ilk 3 gününü İstanbul’da TAİK, TÜSİAD, TOBB, TİM, YASED ve ABFT gibi iş dünyasının temsilcileri ile geçirecek ve pazar günü de tarihi yerleri ziyaret edecek. 9 Eylül’de Ankara’ya geçecek olan Ross Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile temaslarına başlayacak.

Ross’un görüşmelerde, iki ülke arasındaki lojistik maliyetlerin düşürülmesi ve gümrük prosedürlerinin kolaylaştırılmasını gündeme getireceği, bunu özellikle Amerika’nın Türkiye’ye daha yüksek miktarda ihraç etmeyi planladığı LNG ticareti için önemli gördüğü öğrenildi. Ross’un ayrıca, tarımsal ürünlerin ithalatı, farmakoloji alanındaki uygulamalar, veri korumaya ilişkin düzenlemeler ve 5G alanında atılması gereken adımlar nedeniyle Amerikan şirketlerinin yaşadıkları zorlukları gündeme getirmesi de bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.