DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy: Borç yükü saatli bombaya döndü

18.04.2023
A+
A-

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, harcamaların kısılması ve borç limitinin bir yıl süreyle artırılmasına yönelik yasa tasarısının gelecek haftalarda mecliste oylanacağını ifade etti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, New York Borsası’nda yaptığı konuşmada, ABD’nin borç yükünü “saatli bir bomba” olarak tanımladı.

ABD Başkanı Joe Biden’ı borç limiti konusunda hiçbir şey yapmamakla suçlayan McCarthy, “Başkan saklanmaya devam ettiği için Cumhuriyetçiler harekete geçecek.” dedi.

McCarthy, “Meclis, gelecek haftalarda, borç limitini gelecek yıla kadar yükseltmek için bir yasa tasarısını oylayacak.” diye konuştu. McCarthy, federal harcamaları sınırlayacaklarını sözlerine ekledi.

Beyaz Saray’ı müzakerelere çekmeye çalıştığına işaret eden McCarthy, ABD’nin temerrüde düşmesinin bir seçenek olmadığını vurguladı.

BORÇ LİMİTİ AÇMAZI

ABD’de federal hükümet, temerrüde yol açabilecek 31,4 trilyon dolarlık borç limitine ulaşmış bulunuyor.

Borç limiti ya da borç tavanı, “ABD hükümetinin borçlarını ödemek için ödünç alabileceği para miktarının üst sınırı” anlamına geliyor.

Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu yeni kazanan Cumhuriyetçiler, borç limiti müzakerelerinde önemli harcama kesintilerinden yana bir tavır sergiliyor. Demokratlar ise borç limitinin artırılmasında ısrarcı oluyor ve Cumhuriyetçilerin belirli harcamaları kısma önerilerini geri çeviriyor.

Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasında bir açmaz haline gelen borç limiti konusunun piyasaları sarsmasından endişe duyuluyor. ABD’de resesyon beklentileri artarken, iki partinin borç limiti üzerindeki hesaplaşması her zamankinden daha fazla risk taşıyor.

NTV Youtube kanalına abone ol
NTV YouTube kanalına abone olabilirsiniz.

Abone Ol

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.