DOLAR 32,5196
EURO 34,8612
ALTIN 2.423,96
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

ABD skandallara bir yenisini daha ekledi: Teröristlere İHA eğitimi

21.09.2019
A+
A-

Dünya, Suudi Arabistan’ın 2 büyük petrol tesisine insansız hava araçları ile yapılan saldırıyı konuşurken ABD’den şok bir adım geldi. Pentagon, Suriye’de Fırat’ın doğusundaki doğusundaki YPG/PKK’lı teröristlere İHA/drone eğitimi vereceğini açıkladı. Suriye’de sözde DEAŞ’a karşı mücadele koalisyonu adıyla faaliyet gösteren ABD askerleri, 15 Eylül’de Tel Abyad’ı ziyaret etmişti. Burada terör örgütü YPG/PKK elebaşları ile görüşen ABD’liler toplantı sonrası bir açıklama yayınladı. Teröristlerden ‘bölgede yaşayan sivil ve askeri liderler’ diye bahsedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Güvenlik mekanizmasındaki ilerleme ve konsey liderlerinin halkı güvenli tutma yönündeki çabaları ele alındı. Güvenlik mekanizmasının ilk safhasında iyi ilerleme olduğunu görüyoruz. Koalisyon ve SDG (PKK), Türkiye’nin endişelerini gidermek adına tahkimatları belirlemek ve kaldırmak için birkaç devriye gerçekleştirdi.”

EĞİTİM YERİ DEYRİZOR

Resmi açıklamada bu ifadelere yer verilse de kapalı kapılar ardında önemli pazarlıklar yapıldı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin yerel kaynaklara dayanarak verdiği habere toplantıda teröristler için Deyrizor’da bir yeni bir eğitim merkezi kurulması kararlaştırıldı. El Ömer bölgesinde kurulacak bu eğitim merkezinde teröristlere silah eğitiminin yanı sıra İHA/drone eğitimi de verilecek. Gelişmeler, sınırda gözlem noktası ve üsler kurarak Türkiye’ye karşı bunları terör örgütüne teslim eden ABD’nin, PKK’lılara gelişmiş insansız hava araçları teslim edebileceğini gösteriyor. (Yeni Şafak)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.