DOLAR 32,5542
EURO 34,9068
ALTIN 2.429,71
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

ABD silah sistemleri ne kadar güvenli?

11.10.2018
A+
A-

Hükümet Sorumluluk Ofisi (GAO) 2012 ve 2017 yılları arasında tüm ABD silah sistemlerinin güvenliğini test etti. GAO tarafından yapılan testlerde bahsi geçen silah sistemlerinde ciddi siber güvenlik açıkları tespit edildi.

Tarihte bir ilk: F-35 savaş uçağı düştü!

ABD’deki Beaufort Hava Üssü’nden kalkan bir F-35 savaş uçağı düştü. Pilot uçaktan atlamayı başarırken bu kaza F-35 tarihinde bir ilk oldu!

Amerika’nın silah sistemlerine yönelik yapılacak olan büyük çaplı olası bir siber saldırı karşısında çaresiz kalacağı, paylaşılan raporlarla birlikte ön plana çıkartılıyor.

Güvenlik açıkları tespit edilen silah sistemleri haricinde ABD’nin özellikleri ile dikkat çeken F-35 savaş uçağınında da siber güvenlik açıklarına rastlandığı Pentagon‘a paylaşılan 50 sayfalık detaylı raporlarda öne çıkartıldı. Pentagon yetkilileri henüz paylaşılan 50 sayfalık rapora henüz bir yanıt vermediğini de belirtmekte fayda var.

Paylaşılan raporda belirtilen ana bulgulara göre, Pentegon’un çoklu silah sistemlerinde kullandığı varsayılan şifreleri değiştirmediği ortaya çıktı. GAO tarafından atanan hacker grubu Pentegon‘un değiştirmediği varsayılan şifrelerini 9 saniyede hackelemeyi başardı.

Türk pilotlara F-35’ler için kısıtlama uygulanmıyor!
Türk pilotlara F-35’ler için kısıtlama uygulanmıyor!

F-35 krizi halen çözülemezken, pilotların ve teknik heyetin ABD’de eğitimi devam ediyor. Türk pilotlara F-35 konusunda kısıtlama uygulanmıyor!

GAO tarafından atanan ekiplerin çoğu ayrıca ABD ordusuna ait olan 100 gigabaytlık sistem verilerine de ulaştı. Ulaşılan bu verilen rahatlıkla silinebildiğini ve kopyalanabildiğini belirten ekip, bu konuda gerekli önlemleri almadığını da 50 sayfalık raporda Pentegon yetkililerine sundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.