DOLAR 32,3583
EURO 34,9921
ALTIN 2.326,20
BIST 9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı ne zaman açıklanacak? (2022 FED aralık ayı PPK faiz toplantısı)

01.12.2022
A+
A-

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı, küresel piyasaları yakından takip eden yatırımcılar tarafından sorgulanıyor. Kripto para, dolar ve altın yatırımcıları, FED’in yıl sonu faiz oranı hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED faiz kararı için Jerome Powell’ın açıklamaları yakından takip ediliyor. Dün açıklamalarda bulunan ABD Merkez Bankası Başkanı Powell, faiz artırımları için yavaşlama sinyali verdi. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN?

FED’in sitesinde yer alan toplantı takvimine göre, bir sonraki faiz kararını toplantı tarihi belli oldu.

Buna göre; FED faiz kararı yılın son FED toplantısı 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacak. Aralık toplantısında FED yeni yıldaki ekonomik öngörülerini açıklayacak.

14 Aralık akşamı saat 21.30’da ise FED Başkanı Jerome Powell basın toplantısı düzenleyerek öngörülerini belirtecek.

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı ne zaman açıklanacak? (2022 FED aralık ayı PPK faiz toplantısı) - 1

POWELL’DAN FAİZ AÇIKLAMASI

Faiz artırım hızını ise yavaşlatabileceklerini belirten Powell, “Enflasyonu düşürmeye yetecek sıkılaşma düzeyine yaklaşırken, faiz artış hızımızı biraz yumuşatmak mantıklı. Faiz artış hızımızı yavaşlatmamızın zamanı aralık toplantısında gelebilir.” diye konuştu.

Powell, “Enflasyonu kontrol edebilmek için faizi daha ne kadar artırmamız gerekeceği ve para politikasını ne kadar süre kısıtlayıcı şekilde tutacağımız, faiz artırım konusundaki yavaşlamaya ilişkin zamanlamadan çok daha önemli.” değerlendirmesinde bulundu.

EKİM AYI FED FAİZ KARARI NE OLDU?

ABD Merkez Bankası (Fed) Ekim ayı faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler doğrultusunda 75 baz puan artırarak yüzde 3,75 ile 4 aralığına yükseltti. Banka, böylece üst üste dördüncü kez 75 baz puan artışa gitmiş oldu.

    Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.