DOLAR 32,2967
EURO 34,7113
ALTIN 2.408,54
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

ABD, Huawei için çağrıda bulundu ABD Huawei arasındaki gerilim sürüyor. Huawei Avrupa ile normal ilişkilerine devam ederken. ABD cephesinden…

25.12.2019
A+
A-

Trump yönetimi, Çin’in, Huawei aracılığıyla ulusal güvenlik için tehdit oluşturabileceğine inanıyor. Bu konuda müttefiklerini de uyarmaya devam ediyor.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, yaptığı son açıklamada 5G’nin doğrudan ulusal güvenlikle ilgili bir kara olduğuna değindi. Aynı zamanda Çin’in tüm devlet sırlarını çalabileceğini de iddia etti.

Bu arada Avrupa’nın, ABD gibi Huawei’ye şüpheci yaklaşmaktan uzaklaştığı da görülüyor. O’Brien bu konuda da açıklama yaptı ve Japonya, Yeni Zelanda ve Avustralya’nın gerçekleri gördüğüne dikkat çekti.

O’Brien, Huawei’nin, kendisine uygulanan ağ ekipmanı satın alma yasağı nedeniyle ABD hükümetine dava açacağı konusundaki iddiaları da reddetti.

Huawei Avrupa ilişkisi stabil

ABD’nin Huawei’ye karşı atacağı adımlar bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. 5G konusunda dünyanın önemli şirketlerinden biri olan Huawei için Avrupa’da alınmış bir karar yok. Bundan sonrasında Avrupa’nın ve ABD’nin nasıl bir yol işleyeceğini göreceğiz.

Son olarak ülkemiz ile ilgili bir haberi tekrar hatırlatalım. Mate 30 Pro, Google servisleri olmadan Ocak 2020’de Türkiye pazarında satışa çıkacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.