DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

ABD Hazine Bakanı Yellen: Piyasalardaki oynaklığı yakından izliyoruz

25.10.2022
A+
A-

ABD Hazine Bakanı Yellen, küresel gelişmelerin piyasa oynaklığını artırmasından dolayı finans sektörünü yakından takip ettiklerini belirtti. Yellen, ülkede finansal risklerin gerçekleşebileceği bir ortam bulunduğu için dikkatli olduklarını ifade etti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Menkul Kıymetler Sanayi ve Finansal Piyasalar Birliği’nin (SIFMA) yıllık toplantısında, ABD ekonomisinin istikrarlı ve sürdürülebilir büyümeye geçişine odaklandıklarını belirtti.

ABD ekonomisinin gücünü koruduğunu vurgulayan Yellen, ancak enflasyonun çok yüksek olduğunu ve küresel çapta “ters rüzgarlarla” mücadele ettiklerini anlattı.

Yellen, küresel gelişmelerin piyasa oynaklığını artırmasından dolayı finans sektörünü yakından takip ettiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: 

“Bugüne kadar, ABD finansal sistemi bir ekonomik istikrarsızlık kaynağı olmadı. Ortaya çıkan riskleri izlemeye devam ederken; sistemimiz, dirençli olmaya ve belirsizlikler arasında iyi bir şekilde işlemeye devam ediyor.”

Tahvil piyasasının ekonomik görünüme ilişkin daha fazla belirsizliği yansıttığına dikkati çeken Yellen, işlem hacimlerinin güçlü olduğunu ve yatırımcıların işlemlerini gerçekleştirebildiğini kaydetti.

”ABD FİNANSAL SİSTEMİNDE SORUN YOK”

Yellen, son birkaç yılda bu kritik piyasada bazı stres dönemleri gördüklerine işaret ederek, “Bu dönemler dayanıklılığı artırmanın önemini vurguladı. Hazine, tahvil piyasalarının şokları ve bozulmaları artırmak yerine absorbe etme yeteneğini geliştirecek reformları ilerletmek için finansal düzenleyicilerle birlikte çalışıyor” diye konuştu.

Hazine Bakanı Yellen, daha yüksek piyasa oynaklığının banka dışı finansal aracılıktaki kırılganlıkları ortaya çıkarabileceği ihtimaline karşı da dikkatli olduklarını belirtti.

ABD finansal sisteminde şu anda sorun görmediklerini vurgulayan Yellen, “ABD’deki finansal riskleri dikkatle izliyoruz ve bunun risklerin gerçekleştiğini görebileceğimiz bir ortam olmasından dolayı dikkatliyiz” ifadelerini kullandı.

    Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.