DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

ABD Başkanı Trump, TikTok için kampanya başlattı Uygulama, geçtiğimiz günlerde Hindistan tarafından yasaklanmıştı. Trump yönetimi TikTok yasağı için …

19.07.2020
A+
A-

TikTok ve birkaç Çin menşeili uygulamanın veri sızıntısı skandalından sonra bazı ülkeler soruşturma başlatmıştı. Türkiye’nin de soruşturma açtığı uygulama, Hindistan’da yasaklandı.

Skandalın çıkması ardından Instagram yeni özelliğini duyurdu. TikTok kullanıcılarını hedefleyen Instagram, Reels özelliğini yakın zamanda kullanıma açacağını açıkladı. Şirket, bu sayede kaybettiği kullanıcıları tekrar kazanmayı hedefliyor.

Uygulamanın en çok kullanıldığı ülkelerden biri olan ABD henüz bir yaptırım uygulamadı. Ancak Trump yönetimi uygulamanın yasaklanması için sosyal medya uygulamalarında reklam kampanyası başlattı.

18-64 yaş arası kitleyi hedefleyen reklamlar kullanıcıları imza kampanyasına yönlendiriyor. Ayrıca kullanıcıların kampanyayı imzalayabilmek için telefon numarası, e-posta gibi kişisel bilgilerini girmesi isteniyor.

Bazı ABD vatandaşları yapılan kampanyayı eleştirirken bazıları ise bu yasağı desteklediklerini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanı Michael Pompeo vatandaşlarına bu uygulamayı indirmemelerini tavsiye etti.

Ülkemizde açılan soruşturma ve yaptırımlar hakkında henüz detaylı bir bilgi yer almıyor.

Trump now running anti-TikTok Facebook/Instagram ads accusing the company of spying on users pic.twitter.com/dfHuSVpciL

— Taylor Lorenz (@TaylorLorenz) July 17, 2020

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.