DOLAR 32,1834
EURO 34,9514
ALTIN 2.507,59
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

A Kan Grubuna Sahip Olanlar Covid-19’u Daha Ağır Geçiriyor!

19.06.2020
A+
A-

İngiltere’de bir dergide yayımlanan araştırmada İtalya, İspanya, Danimarka ve öteki ülkelerden bilim insanları, yaklaşık 2 bini ağır almak üzere binlerce Coronavirüs hastası ve sağlıklı kişiler üstünde kalıtımsal bir analiz yürüttü.

“A OLANLAR 0’A TARAFINDAN DAHA ARTI ETKİLENİYOR”

Avrupa’daki binlerce Covid-19 hastasının genlerini karşılaştıran bilim insanları, kan grubu A olan şahısların, 0 olanlar ile karşılaştırıldığında hastalığı daha ağır geçirme olasılığının olduğunu tespit etti.

Bilim insanlarının, 6 gendeki varyasyonları Covid-19’un mümkün ağır seyriyle ilişkili olduğu bu muhtemel risk ile kan grupları arasında da bağlantı olduğu belirtildi.

“KAN GRUBU 0 OLANLAR, BAZI PROTEİNLERİ YABANCI OLARAK ALGILARLAR”

Wisconsin Tıp Fakültesinden Hekim Parameswar Hari, kan grubu 0 olanların, açıklanmış proteinlerin yabancı olarak algılanmasında daha iyi olduğunu, bunun virüsün yüzeyindeki proteinler için de geçerli olabileceğini belirtti.

Hari, Coronavirüsün kalıtımsal kuzeninin neden olduğunu SARS salgınında da kan grubu 0 olan şahısların hastalığı ağır geçirme olasılığının düşük olduğunun gözlendiğini hatırlattı.

Johns Hopkins Üniversitesi Kalıtımsal Tıp Enstitüsü Yöneticisi hekim David Valle de kan grubunun kolera, E.koli bakterisinin yol açtığı tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu, ülser ve mide kanserine sebebiyet veren helikobakter pilori gibi öteki enfeksiyon hastalıkları ve bakterilere daha duyarlı olmasıyla bağlantısı olduğunu aktardı.

Oysa konuya ilişkin daha geniş ayrıntılı incelemeler yapılması zorunlu olduğu da vurgulandı.

“ÇİN’DE A GRUBU OLANLARDA COVİD-19 GÖRÜLME ORANI DAHA YÜKSEK ÇIKMIŞTI”

Çin’de Coronavirüs vakaları üstünde yapılan bir araştırmada, A grubu kana sahip olan kişilerde virüsün görülme riskinin arttığını ortaya konmuştu.

Çin’in Covid-19 salgınının merkez üssü konumundaki Vuhan kenti ile Şıncın’da 2 bin Coronavirüs vakası üzerinde yapılan ve bu grubun dinç kişilerle karşılaştırıldığı egzersiz, kan grubu A olan kişilerde daha yüksek Covid-19 görülme oranı ve daha ağır semptomlar geliştirmeye cereyan tespit edilmişti.

Öteki yanlamasına kan grubu 0 olan şahısların Covid-19’a karşı önemli ölçüde daha dayanıklı olduğu gözlenmişti.

İLİşKİLİ HABERLER Meksika'da Coronavirüs Son Durum

Meksika’da Coronavirüs Son Durum

Kanada'da Son İki Günde Coronavirüsten 87 Can Kaybı

Kanada’da Son İki Günde Coronavirüsten 87 Can Kaybı

Coronavirüs Döneminde Sınav Kaygısı

Coronavirüs Döneminde Sınav Kaygısı

İran'da Dirilen Coronavirüs Salgını Yeniden Düşüşe Geçti

İran’da Dirilen Coronavirüs Salgını Her Yerde Düşüşe Geçti

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Coronavirüs Son Durum

Türkiye’de Coronavirüs Son Şart

Belçika'da Coronavirüs Vaka Sayısı 60 Bini Geçti

Belçika’da Coronavirüs Olgu Sayısı 60 Bini Geçti

Coronavirüse Rağmen Cesetleri Açık Havada Bırakmaya Devam Ediyorlar

Coronavirüse Karşın Cesetleri Haricen Bırakmaya Devam Ediyorlar

Kanada'da Son İki Günde Coronavirüsten 87 Can Kaybı

Kanada’da Son İki Günde Coronavirüsten 87 Can Kaybı

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.