DOLAR 32,4372
EURO 34,7377
ALTIN 2.438,22
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

A Haber’den skandal hata!

18.05.2020
A+
A-

MedyaRadar’ın haberine tarafından Zeynep Bayramoğlu’nun programında Çin İsrail Büyükelçisinin ölü bulunması konusu işlendi. Konuyla ilgili Anadolu Ajansı Editörü Turgut Yüksek Dağ Boyraz, Kudüs’ten canlı yayına bağlandı.

Boyraz’ın yer aldığı yayın her tarafında A Haber rejisi Kudüs’ün İsrail toprağı olduğunu savunarak ekranın sağ üstteki köşesine “İsrail/Kudüs” yazdı.

Bu duruma birincil tepki programa konuk olarak katılan Boyraz’dan geldi. sosyal ağ hesabından izah etme yapan Boyraz, “Yapılan bu korkunç kusur ilgili kanala aittir. Çalıştığım kurum ve şahsımla ilgisi yoktur. Saygılarımla” ifadelerini paylaştı.

Bunun ardındaki programın sunucusu Zeynep Bayramoğlu da bir tweet atarak, “#Kudüs, #Filistin’in başkentidir. Şanssız bir kusur yapılmıştır. Üzgünüz” diye yazdı.

Milli Görünüm’ün yayınlama organı Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş ise yazılan ifadeye tepki gösterdi. Kurdaş, “İsrail ve Kudüs ifadeleri tabi yandan nasıl kazanç, getirilir?… Hiç yakışmış mı, olmuş mu! Buna alışmamak gerek. Düzeltilir umarım.” ifadelerini kullandı.

Söz konusu görüntüye sosyal medyada da tepkiler yükselirken Gelecek Partisi de bu duruma aldırışsız kalamadı. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı – Siyasi İşler Başkanı ve Parti Sözcüsü Selim Temurci, “Kudüs’ü İsrail’in görebilen kavrama, One Minute dediğimiz o günleri çok ivedi unutmuş! Nerelere savrulduğunuzun haberdar mısınız? İlk kıblemiz olan Kudüs, 83 milyonun iki taraflı hassasiyeti, ortak meselesidir. Aklınızı başınıza alın! Milletimizden özür dileyin” diyerek tepkisini dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.