DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

TEI Başkanı: Yapay Zeka Destekli Savaş Simülasyonlarında Yeni Güvenlik Perspektifleri

TEİ Başkanı, yapay zeka destekli savaş simülasyonlarında yeni güvenlik yaklaşımlarını ve riskleri ele alıyor; stratejik öngörü ve etik odaklı çözümler sunuyor.

11.10.2026
A+
A-

TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, yapay zeka kullanılarak yürütülen savaş simülasyonları üzerine Anadolu Ajansı’na konuştu. Simülasyonlarda yapay zekanın çoğunlukla belirli bir yönteme başvurduğunu belirten Akşit, yapay zekanın otomobilleri yönlendirdiği ve onları vekâleten güdümlü füze gibi kullandığı senaryolara dikkat çekti. Bu durum, aracın sadece mekanik bir hedef olması halinde değil, güvenlik açısından da ciddi bir tehdit oluşturuyor.

TEI Başkanı: Yapay Zeka Destekli Savaş Simülasyonlarında Yeni Güvenlik Perspektifleri

Güvenlik tedbirleri kampüslerle sınırlı kalmıyor Türkiye’nin savunma sanayii firmaları ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve TEI için ortak bir güvenlik önlemi alındığını söyleyen Akşit, yabancı menşeli elektrikli araçların kampüslere girişinin şu aşamada engellendiğini aktardı. Neden olarak araçlardaki sensör ve kamera yoğunluğu gösterildi; bu araçlar çevreyi haritalandırabiliyor ve kontrol yetkisi üretici firmaya ait kalıyor.

Yerli araçlar için ise farklı bir yaklaşım benimsendi Akşit, uygulamanın yalnızca yerli üretimi kapsamadığını vurguladı. Türkiye’de üretilen araçların kampüslerde kabul gördüğünü ve bu araçlarda yazılım ile kontrolün ülke içinde olması nedeniyle güvenlik açısından bir risk bulunmadığını belirtti.

TEI Başkanı: Yapay Zeka Destekli Savaş Simülasyonlarında Yeni Güvenlik Perspektifleri

TEI Başkanı: Yapay Zeka Destekli Savaş Simülasyonlarında Yeni Güvenlik Perspektifleri

TEI Başkanı: Yapay Zeka Destekli Savaş Simülasyonlarında Yeni Güvenlik Perspektifleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.