DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Şırnak’tan Görüntüler: Mecit Çevrim ile Fotoğrafçılığın 200 Yıllık Yolculuğu ve Gençlerin İlgisi

Şırnak’tan görüntüler: Mecit Çevrim ile fotoğrafçılığın 200 yıllık yolculuğu ve gençlerin ilgisi üzerine etkileyici bir özet.

19.08.2026
A+
A-

Şırnaklı fotoğraf sanatçısı Mecit Çevrim, fotoğrafçılığın iki asırlık serüveninde sosyal medyanın gençler üzerinde yarattığı etkiye dikkat çekiyor. Nicephore Niépce’nin ilk fotoğrafını meydana getirdiği dönemin üzerinden geçen 200 yıl, teknolojik gelişmelerle fotoğrafçılığın sınırlarını genişletti. Şehrin dinamikleri açısından bakıldığında bu sanat, hem tanıtımda hem de gençlerin vizyonunu şekillendirmede önemli bir rol oynuyor.

Çevrim, bölgede düzenlenen yarışmalar, sergiler ve atölyeler sayesinde halka ve özellikle gençlere kendini ifade etme fırsatları sunulduğunu belirtiyor. Fotoğrafçılık alanında memnuniyet verici bir ilerleme kaydedildiğini dile getiren sanatçı, 19 Ağustos’u “fotoğrafçılığın 200. yılı” olarak kutladıklarını ifade ediyor. Niépce’nin 200 yıl önceki ilk kareden günümüze uzanan süreçte teknolojik gelişmelerin büyük bir katkı sağladığını da sözlerine ekliyor.

Çevrim’e göre, Şırnak’ın doğal güzellikleri, tarihi mekanları ve kültürel mirası bu sanatla belgelenmeye ve gösterilmeye değecek kadar zengin. Ekibiyle birlikte bu değerleri dünyaya aktarmak için yoğun bir çaba içindeler. Özellikle son yıllarda sosyal medya üzerinden paylaşımların artması, gezgin fotoğrafçıların ilgi çekmesini sağlıyor; cep telefonu mobil fotoğrafçılığındaki ilerlemeler de gençlerin fotoğrafçılığa yönelmesini kolaylaştırıyor. Bu etkilerin gözlemlendiğini söyleyen sanatçı, gençlerin daha çok çalışması gerektiğini de sözlerine ekliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.