DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Erciyes Yaylalarında Yılkı Atları Baharı Karşılıyor: Yeni Sezonun Başlangıcı

Erciyes Yaylaları’nda yılkı atları baharı selamlıyor; yeni sezon başlangıcı, doğa ve özgürlük dolu eşsiz bir deneyim.

11.06.2026
A+
A-

Erciyes Dağı’nın eteklerinde, yüksek karların erimesiyle birlikte yılkı atları yeniden özgür alanlarına kavuşuyor. İç Anadolu’nun en yüksek noktası olan Erciyes’in yaylalarında kışın dayanılmaz soğuğunu geride bırakan bu atlar, baharın gelişiyle zirvelere doğru yol alıyorlar.

Yaşam alanları yaklaşık 2 bin 500 metre yükseklikte olan bu atlar, karla yeşilliğin bir arada bulunduğu coğrafyada serbestçe dolaşıyor. Drnla görülen taylar ise sürü halinde hareket ediyorlar. Erciyes Sarıgöl Yaylası Yılkı Atları ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Muhammed Koçak, AA muhabirine yılkı atlarını korumaya yönelik çalışmaların 2021 yılında başladığını belirtti.

Koçak, yağışların bu yıl bereketli olduğunu, Erciyes’in yaylalarında yeşilliğin bol olduğunu ifade ederek, karlar eridikçe yılkı atlarının zirvelere doğru tırmandığını belirtti. Bu sezon tayların da sayısının artış gösterdiğini ifade eden Koçak, 20’ye yakın tay ve toplamda 80’e ulaşan yılkı atı sayısından söz etti; doğumlarla beraber bu sayının muhtemelen daha da artacağını kaydetti. “Yılkı atlarını bir yerde durduramayız; karlar indiği sürece yukarıya doğru çıkıyorlar.” dedi.

Koçak, Erciyes’in bu hayvanlar için önemli bir yaşam merkezi olduğunu vurgulayarak, zirvelerdeki atları görmek insanlarda mutluluk yaratıyor açıklamasını yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.