Okçulukta 14. Uluslararası Fetih Kupası 4. Günün Özeti: Kategorilerde Heyecan Dorukta
Okçulukta 14. Uluslararası Fetih Kupası 4. gün özeti: Kategorilerde heyecan dorukta, başarılı atışlar ve rekabet dolu anlar.
Okçulukta 14. Uluslararası Fetih Kupası’nın dördüncü gününe dair heyecan verici mücadeleler tamamlandı. Okmeydanı Okçular Vakfı Tesisleri’nde yapılan yarışlarda farklı kategorilerde atışlar sürerken, 50 LB sınırındaki karma atışlarda Matthias Lehner, Wagianto Anto, Kübra Balaban ve Fatih Yıldız öne çıkan isimler arasına girdi.
Sentetik yay hava koşusu erkek kategorisinde mücadele edenler arasında Jere Nyström, Fatih Yıldız, Adam Karpowicz ve İsmail Göllüoğlu dikkat çekti. Modern okçulukta makaralı yay eleme atışlarının ardından final karşılaşmaları netleşti; kadınlarda Yeşim Bostan ile Defne Çakmak altın madalya için sıraya girerken, bronz için Hatice Efdal Köse ve Esmanur Fenerci kozlarını paylaşacak. Erkeklerde Ivan Siniaev ile Venkatadri Kunderu ise altın madalya mücadelesinde karşı karşıya gelecek.
Klasik yay kategorisinde kadınlarda Elif Berra Gökkır ile Seulha Yu finale yükselirken, Juye Lee ile Lenah Thamer Almunajem bronz madalya için yarışacak. Erkeklerde Matteo Borsani ile Mauro Nespoli finalde buluşacak; Dan Olaru ile Aldar Tsybikzhapov ise bronz madalya atışlarında mücadele edecek. Geleneksel okçulukta eleme atışlarının sonuçlanmasıyla kadınlarda Ayşegül Demirbağ Çalışkan ile Kanaiym Turgunbekova finalde karşılaşacak; Sabira Zhappar ile Nagehan Tutuş bronz için mücadele edecek.
Erkeklerde ise Zhanibek Salamatuly ile Rustam Nogoibaev altın madalya için yarışırken, Murat Lukpanov ile Yudi Prasetyo bronz madalya atışlarında podyum için yarışacak. Organizasyon, yarın yapılacak madalya mücadeleleriyle sonlanacak.