Adana Müzeleri: Uluslararası Müzeler Günü’nde Çok Yönlü Etkinlikler
Adana’daki müzeler Uluslararası Müzeler Günü’nde çok yönlü etkinliklerle sanat ve tarih buluşması sunuyor.
Adana’daki Müze Kompleksi, 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü dolayısıyla renkli bir program sundu. Merkez Seyhan’da bulunan mekanlarda fotoğraf, Türk el sanatları ve karikatür sergileri açıldı ve ziyaretçiler için çeşitli atölye çalışmaları düzenlendi.
Öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden hazırladığı “Doğanın Koruyucu Korkulukları” adlı kostüm gösterisi programa renk kattı. Etkinliklere katılan Vali Yardımcısı Hasan Balcı ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Uluslararası Müzeler Günü’nü kutladı ve ziyaretçilerle birlikte müzeleri gezdi.
Günün sonunda katılımcılar, komplekste yer alan tarım, sanayi, kent, milli mensucat, moda, arkeoloji, mozaik ve popüler kültür müzelerini tek tek ziyaret etti.