DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

DPÜ Fıkıh Topluluğu, Zeki Aktürk ile Şehit Hasan Yaşar İlkokulu İçin Kitap Bağışını Gerçekleştirdi

DPÜ Fıkıh Topluluğu, Zeki Aktürk ile Şehit Hasan Yaşar İlkokulu için kitap bağışını gerçekleştirdi. Bilgiyi paylaştı, eğitime destek oldu.

25.02.2026
A+
A-

Dumlupınar Üniversitesi Fıkıh Topluluğu üyeleri, emekli kütüphaneci Zeki Aktürk’ün desteğiyle ilkokul öğrencilerine kitap hediye etmek için yola çıktı. Aktürk’ün uzun yıllardır Türkiye’nin farklı bölgelerinde kütüphane kurma çabalarıyla tanınması, bu kez Kütahya’daki bir projede gençlerle bir araya gelmesini sağladı.

İlk adım olarak Aktürk’ün kendi mahallesinde kurduğu kütüphaneyi ziyaret eden gönüllüler, burada bulunan binlerce kitaptan ilkokul seviyesine uygun olanları titizlikle seçti. Ardından Bahçelievler Mahallesi’ndeki Şehit Uzman Çavuş Hasan Yaşar İlkokulu’nun bahçesi ve sınıflarıyla buluştular; yanlarında getirdikleri kitapları öğrencilerle paylaşarak onların okuma merakını destekledi.

Etkinlik boyunca genç gönüllüler, çocuklarla sohbet ederken oyunlar da oynadı ve okuma alışkanlığının önemi üzerine sohbetler sürdürdü. Zeki Aktürk, çocuklarla kitapları buluşturmanın kendisine verdiği büyük huzuru dile getirerek, “Bağışçıların getirdiği kitapları bu işe gönül veren gençlerimizle birlikte gerçek sahiplerine ulaştırmaya devam edeceğiz,” dedi.

Programın sonunda üniversite öğrencileri, projeyi hayata geçiren Aktürk’e, okul idaresine ve öğretmenlere misafirperverlikleri için teşekkürlerini iletti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.