Beşiktaş, Kristjan Asllani’yi Kiralık Olarak Kadrosuna Katıyor: Asıllani’nin İlginç Yolculuğu
Beşiktaş, Kristjan Asllani’yi kiralık olarak kadrosuna katıyor. Asllani’nin ilginç yolculuğunu keşfedin.
Beşiktaş, Serie A ekibi İnter’den 23 yaşındaki orta saha oyuncusu Kristjan Asllani’yi satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar kiraladı. Arnavut futbolcunun geçmişine dair pek çok ilginç detay ortaya çıktı.
2 yaşında ailesiyle birlikte bir mülteci teknesinde İtalya’ya yolculuk yapan Asllani, Elbasan’da doğduktan kısa süre sonra Toskana’da yeni bir hayata adım attı. Ailesinin iş durumu nedeniyle zor bir çocukluk geçiren genç oyuncu, futbola olan sevgisini ilk kez Butese Calcio altyapısında gösterdi.
10 yaşında Empoli’nin altyapısına katılan Asllani, iki ayağını da etkili kullanmasıyla dikkat çekti ve kısa sürede A Takım seviyesine yükseldi.
İlk Serie A golünü ise Inter için atması, olayın ironisini oluşturdu. Yıldız oyuncu, Inter’e olan yakın bağını sürdürerek 20 yaşında kiralık olarak Milano ekibine transfer oldu; bir yıl sonra ise bonservisiyle Inter kadrosuna katıldı. Bu sezonun başında da Torino’ya kiralık olarak gönderildi.
Haber: Cemre Yıldız / Kaynak: Haberler.com