İzmir Kültür-Sanat Takvimi: 27-31 Ocak arası performanslar, söyleşiler ve atölyeler
İzmir kültür-sanat takvimi: 27-31 Ocak arasında performanslar, söyleşiler ve atölyelerle dolu bir hafta.
Şehrin sanat atmosferi bu hafta da hareketli. İzmir Devlet Opera ve Balesi, Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Necdet Aydın Sahnesi’nde 29-31 Ocak arasında Figaro’nun Düğünü operasını sahneliyor; 30 Ocak’ta ise Vivaldi Mevsimler konseriyle klasik müzikseverleri buluşturacak. Ayrıca İzmir Devlet Tiyatrosu, hafta boyunca farklı sahnelerde oyunlarını sürdürecek.
Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi’nde Bir Düş Gibi (Cahide Sonku) ve Yuko gösterimleri, Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi’nde ise Sessizlik ile Gümüş Patenler oyunları izleyiciyle buluşacak. İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nun 27 Ocak’ta Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı’ndaki Hatıralar Müzikali konseri de heyecan vaat ediyor.
İzmir Büyükşehir’in bir diğer önemli performansı İzmir Devlet Senfoni Orkestrası tarafından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 30 Ocak akşamı gerçekleştirilecek; şef Albrecht Mayer yönetiminde, solist Fabian Müller ile eşleşen bu konser, klasik müzik sevenleri sevindirecek.
İKSF (İzmir Kültür Sanat Fabrikası) hafta boyunca seminer, söyleşi ve atölyelerle dolu bir program sunuyor. 26 Ocak’taki Fırat Sarsar imzalı Yaratılışın Kaosu: Kötülük semineri ile eğitimci yazar Serpil Koçkaya çocuklar için “Çocuklar için Hikaye Yazma” atölyesiyle buluşacak. Ayrıca İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları 27 Ocak’ta müze konseri verirken, Yunus Bayraktar Türk Destanları ve Efsaneleri konusunda bir seminer verecek.
28 Ocak’ta Teodora Hacudi tarafından düzenlenen Çok Kültürlü İzmir’de Rum Olmak söyleşisi ve 29 Ocak’ta Yaşar Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük eşliğinde Savaşın Gölgesinde Bir Müze Tahliye Operasyonu başlıklı seminer ilgi görecek. 30 Ocak’ta Kaos’tan Kozmos’a: Antik Yunan Mitolojisinden Hikayeler semineriyle Esra Yıldırım anlatıcılığında dinleyicilerle buluşulacak.
Yarıyıl tatili kapsamında İyi ki Doğdun Mozart adlı etkinlik 27 Ocak’ta, Çocuklar Afiş Tasarlıyor yaratıcı drama atölyesi ise 29 Ocak saat 14.30 ve 16.00’da AASSM Müzik Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek.