Ali Avcı: Lösemiyi Yenerek Başkalarına Umut Olan Genç Bir Gönüllü
Ali Avcı: Lösemiyi yenerek umut dağıtan genç gönüllü ve ilham veren yaşam öyküsü.
Adana’da 4 yıl süren mücadeleyi başarıyla tamamlayan Ali Avcı, lösemiyle savaşan çocuklara umut aşılamak için yoluna devam ediyor. 25 yaşındaki genç, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde morarmalar ve eklem ağrılarıyla başladığı tetkikler sonucu lösemi teşhisi konulunca tedavisine başlamış ve bu süreçte ailesinin desteğinin yanı sıra hastanedeki arkadaşlarıyla da moral bulmuştu.
İlk olarak özel bir hastanede 1 yıl kemoterapi, ardından 3 yıl ilaç tedavisi gören Avcı, zorlu dönemi arkadaşlarıyla paylaştı ve iyileştiklerinde lösemiyle mücadele eden diğer çocuklara destek olmayı sözleşmişlerdi. 18 yaşında lösemiyle savaşını kazanan Avcı, tedavi sürecinin sonlarına doğru hastanedeki bazı arkadaşlarını kaybetti. Sağlığına kavuşmasının ardından, birbirlerine verdikleri sözü yerine getirmek için hastalıkla mücadele eden çocuklara moral aşılamaya devam ediyor.
Gönüllü olarak LÖSEV’in faaliyetlerine katılan Avcı, 2021’de kurduğu LÖSEV Fayda Topluluğu ile hasta ziyaretleri ve kanser konusunda bilgilendirici çalışmalar yürütüyor. Uluslararası İşletme Yönetimi Bölümü öğrencisi olan Avcı, çocukları mutlu etmenin kendisi için en büyük motivasyon olduğunu belirtiyor.
“Tedavi sürecinde yürümekte zorlandığım, yemek yemekte güçlük çektiğim anlar oldu; şimdi ise başkalarının acılarına şahit olmak bana yeni bir sorumluluk kazandırdı.” diyen Avcı, hastalıkla mücadele eden daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Bu yolculukta LÖSEV gönüllüsü olarak başladığı çalışmalarını sürdürmeye kararlı.