Otomatik Gastronomi: Otizmli Gençler İçin Yeni Bir Yolculuk – Yemeğin Lezzetleri Gastronomi Akademisi Açılışı
Otomatik Gastronomi: Otizmli gençler için yeni bir yolculukla lezzetleri keşfetmeye başlayın. Gastronomi Akademisi açılışı heyecanını yakalayın.
Otizmli bireyler için düzenlenen ve Bursa Otizm Derneği tarafından hayata geçirilen Yemeğin Lezzetleri Gastronomi Akademisi’nin açılış töreni, bir mesleki eğitim programının ötesinde toplumsal katılımı güçlendirmeyi hedefliyor. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle ve Bursa Otizm Derneği’nin koordinasyonunda, Yıldırım Şehit Jandarma Komando Er Bahri Avcı Mesleki Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe 24 otizmli genç ile aileleri katıldı.
Açılışta konuşan Bursa Otizm Derneği Başkanı Emel Kanberoğlu, Gastronomi Akademisi’nin yalnızca bir eğitim programı olmadığını, otizmli bireylerin üretken konumlara gelmesi ve topluma katılımını güçlendirmesi bakımından da önemli bir adım olduğunu belirtti. Etkinlik, katılımcılar için anlamlı bir başlangıç niteliğini taşıdı ve açılış bandsı sonrası pasta kesimi ile fotoğraf çekimleriyle son buldu.