DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Son Umut: Arama Kurtarma Tecrübesinden Doğmuş Bir Anlatı

Son Umut: Arama Kurtarma tecrübesinden doğan bu çarpıcı anlatıda, umut, cesaret ve dayanışma destanı sizi bekliyor.

18.10.2025
A+
A-

Jandarma Komando Arama Kurtarma (JAK) Tim Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Mahir Akdemir, yaşadığı gerçek olaylardan izler taşıyan yeni kitabı ‘Son Umut’ ile okurun karşısına çıktı. Akdemir, arama-kurtarma görevlerinde gördüğü anıları hikayeleştirdiğini ve bu eser için önsözde kalemin bir yazarın değil, yüreğin sesi diye ifade etti.

Kitaba dair konuşan Akdemir, yaklaşık iki yıl önce yazmaya başladığı eserin, görev sırasında yaşananlardan doğduğunu belirtti. Eserin 36 bölümden oluştuğunu ve her bölümde farklı bir arama-kurtarma öyküsüne yer verdiğini aktardı. “Kitapta yer alan herkesin yaşadığı olaylar gerçeklerden uyarlanmıştır. Notlarımı topladıkça onları bir araya getirip kaleme aldım” sözleriyle süreç hakkında bilgi verdi.

Deniz’in Tırmanışı adlı hikâyenin Akdemir için özellikle duygusal bir etkisi olduğunu belirtti. “Yaklaşık üç yıl önce kaleme aldığım bu bölüm, 32. sırada yer alır ve beni hâlâ etkiler” ifadesini kullandı. Kahramanmaraş merkezli deprem anılarının da kitaba yansıdığını söyleyen Akdemir, yaşadıklarını yazarken hem okuyucularla hem de kendisiyle aynı duyguyu yeniden paylaşıyor olduğunu vurguladı.

“Neden Son Umut?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: Arama-kurtarma görevlerinde kurtardığınız kişi size umut veren bir kahraman gibi bakar; o an siz de onun için bir umut olursunuz. Bazen gördüğü son kişi siz olursunuz ve bu yüzden kitabın adını Son Umut koydum.

Mesleğin zorluklarına rağmen Akdemir, bu işi tutkuyla sürdürdüğünü kaydetti. Ne kadar zor olursa olsun, sevdiğin işi yaptığında insanlara umut aşılanır ve onların yaşamında bir ışık olur. Kurtardığınız kişilerle kurulan bağın bu mesleğin en özel yanlarından biri olduğuna değindi. İlk kitabın ardından yazmaya devam ettiğini söyleyen Akdemir, ikinci için taslak aşamasında bulunduğunu ve ileride yeni bir kitabın daha çıkacağı bilgisini paylaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kaynak: Haberler.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.