Kültür ve Muhlama Festivali: Eskişehir’de Karadeniz Renkleri ve Dayanışma
Eskişehir’de Karadeniz renkleriyle buluşan Kültür ve Muhlama Festivali: dayanışma dolu bir deneyim, lezzet ve kültür kaynaşması.
Eskişehir Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin organize ettiği festivalde Karadeniz’in zengin kültürü ve yöresel lezzetler öne çıktı. Katılımcılar, meydanda kurulan stantları ziyaret ederken yöresel tatlar ve gelenekler hakkında bilgi edindiler.
Vali Hüseyin Aksoy, program akışını izleyen konuklar arasındaydı. Ziyaret sırasında vatandaşlarla bir araya gelen Vali, yaptığı konuşmada Eskişehir’in tarih boyunca farklı bölgelerden gelen göçlerle şekillenen çok kültürlü bir şehir olduğunu vurguladı. Göçle gelen toplulukların beraberlerinde taşıdığı değerlerin Eskişehir’in sosyal dokusunu zenginleştirdiğini belirtti ve Karadenizli hemşehrilerimizin bu çeşitliliğe yaptığı katkılara değindi. Etkinliğin, birlik ve dayanışmayı güçlendirmesi dileğini paylaştı.
Konuşmanın ardından Dernek Başkanı Cevdet Kılıç ve yönetim kurulu üyelerinin emeğine teşekkür edilerek destek veren tüm kişi ve kurumlara da vurgu yapıldı. Etkinlik, Eskişehir’de kaynaşmayı pekiştiren anlamlı bir gün olarak hatıralarda yer aldı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel Kaynak: Haberler.com