Denizevleri Mahallesi’nde Baz İstasyonu Seddi: Yakınlık ve Sağlık Endişeleri
Denizevleri Mahallesi’nde Baz İstasyonu Seddi: Yakınlık ve Sağlık endişelerini açıklayan güvenli, bilgilendirici bir analiz.
Denizevleri Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı sahil kısmına kurulan baz istasyonu, mahalle sakinleri tarafından yoğun şekilde eleştirilmiştir. Çocuk parkı, yürüyüş yolları ve konutlara çok yakın konumlanması nedeniyle yerinin değiştirilmesini talep eden mahalle halkı, güvenli ve uygun bir noktada kurulmasını savunuyor.
Mahalle Muhtarı Dursun Yiğit, baz istasyonunun yasal olmayan bir alanda kurulduğu yönündeki endişelerini dile getirerek, “Kurulum yeri düzgün ve yasal bir konumda olmalı; halkın sağlığına zarar vermeyecek bir noktaya taşınmasını isteriz” dedi. Bölgedeki saksonlar, istasyonun yerinin zararlı etkileri olabileceğini belirterek, çocuk parkları ve yaşam alanlarına yakın olması nedeniyle kaygılarını paylaştılar.
Bir mahalle sakini olan Fatih Kesim ise, Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki konumun çevreyle uyumsuz olduğunu ve insan sağlığına zarar verebilecek bir uygulama olarak görüldüğünü ifade etti. “Kamu yararı, insan sağlığından önce gelmez. İnsanları radyasyona maruz bırakacak bir baz istasyonunun kaldırılması için Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulunuyoruz.” diye konuştu.
Etik bir konuma yerleşmesi talebi Diğer yandan Denizevleri Mahalle Muhtarı, baz istasyonunun kurulmasına karşı olmadıklarını, ancak daha etik ve yaşam alanlarına uygun bir konuma taşınması gerektiğini vurguladı. “İkamete bu kadar yakın bir yerde olması halkın sağlığını tehdit ediyor. Çocuk parkı ve vatandaşların yürüyüş yaptığı alanın hemen yanına kurulmasını istemiyoruz” dedi. Haber-incelemesi nedeniyle, olayla ilgili bilgiler Haber Ajansı üzerinden aktarıldı; ayrıntılar haber kaynaklarında da yer alıyor.