DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Türkiye-Japonya Afet Yönetimi 2025 Ortak Semineri İçin Tokyo’da Yürütülen Görüşmeleri Özetleyen Güncel Bilgilendirme

Türkiye-Japonya Afet Yönetimi 2025 Ortak Semineri için Tokyo’da yürütülen görüşmeleri özetleyen güncel bilgilendirme

19.09.2025
A+
A-

Afet ve Acil Durum Yönetimi (Afad) Başkanı Ali Hamza Pehlivan, TürkiyeJaponya Afet Yönetimi 2025 Yılı Ortak Semineri kapsamında Tokyo’da temaslarda bulunuyor. Afad‘ın NSosyal hesabından paylaşılan açıklamaya göre, Pehlivan bu ziyaret esnasında Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakan Yardımcısı Hirofumi Amakawa ile Kabine Ofisi Bakan Yardımcısı Koji Nikuna ile bir araya geldi.

Görüşmede, deprem başta olmak üzere afetlerle ilgili konularda uzun yıllara dayanan dayanışma ve işbirliği, afet farkındalığı, risk azaltma odaklı afetlere hazırlık ve edinilen tecrübelerin paylaşımı ele alındı. Ayrıca “Asrın Felaketi”nin ardından başlatılan Asrın Dayanışması kapsamında yürütülen çalışmalar ile Japonya’da kurulması planlanan afet önleme ajansı hakkında değerlendirme yapıldı.

Program kapsamında AFAD heyeti, Japonya Ulusal Yer Bilimi ve Afet Dayanıklılığı Araştırma Enstitüsü (NIED) teknik bir ziyaret gerçekleştirerek deprem, aşırı yağış ve heyelan simülatörleri hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.