Sakarya’da Roman Kültürü ve Su Kaynakları için Müjde: Festivaller ve Altyapı Projeleri Devam Ediyor
Sakarya’da roman kültürü ve su kaynakları için festivaller ve altyapı projeleri sürüyor; kültür ve doğa için yeniliklere yol açan müjdeyi keşfedin.
Roman kültür buluşması, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Sanat Festivali kapsamında Millet Bahçesi’nde gerçekleşti. Etkinlikte Roman kültürüne özgü müzik ve dans performansları sergilendi. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bu etkinlikler 29 Ağustos’a kadar Millet Bahçesi’nde devam edecek.
Hendek ilçesinde yaşayan vatandaşlar için ise su sorununa kalıcı çözüm için yeni bir su kaynağı kazanıldı. SASKİ tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda Kargalıyeniköy Mahallesi’nde derinliği 132 metre olan kaynağın içme suyuna uygun olduğu belirlendi ve yaklaşık 1500 metre uzunluğundaki altyapı çalışmasıyla Çağlayan ve Çakallık mahallelerine ulaştırıldı. SASKİ Genel Müdürü Seyit Sakallıoğlu, saniyede 9 litre su üreten bu kaynağın mevcut kaynakların yükünü hafiflettiğini ve yaz aylarında yaşanan su sorununa kalıcı çözüm sunduğunu ifade etti.
Kaynarca ilçesinde ise Aziz Duran Parkı yenileniyor. Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasına göre yaklaşık 7 bin metre karelik bir alanı kapsayan bu sosyal proje ile park spor, sosyal alanlar, kütüphane ve dinlenme bölümlerine kavuşacak. Başkan Yusuf Alemdar, yeni yaşam alanının her yaştan vatandaşa hitap edeceğini belirtti. Proje için ihale süreci 7 Eylül tarihinde başlatılacak.