Komisyonun 4. toplantısına ilişkin açıklama
Komisyonun 4. toplantısına ilişkin açıklama: önemli kararlar, süreç ve hedefler hakkında özlü bilgilendirme.
TBMM’nin sosyal medya paylaşımına göre, toplantının açılışında konuşan TBMM Başkanı Kurtulmuş, sürecin hiçbir pazarlığın içine girmeden ve hiçbir pazarlık konusuna dönüşmeden en kısa sürede sonlanması gerektiğini belirtti. Ülkenin ezeli-ebedi kardeşliğinin yeniden tesis edilmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini vurgulayan Kurtulmuş, şu anki aşamada da pazarlıklar olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını ifade etti.
Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda başlatılan bu sürecin istenen noktaya ulaşmasını temenni eden Kurtulmuş, süreci zehirlemeye çalışabilecek kişilere dikkat çekti ve milli birliğin güçlendirilerek yola devam edilmesinin önemine vurgu yaptı.
Komisyon toplantısına davetiye ile katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şehit aileleri ve gazilere yönelik hizmetler ile sağlanan destekleri içeren detaylı bir sunum gerçekleştirdi.
Toplantıda ayrıca Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği; Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı; Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı; Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü; Muharip Gaziler Derneği ve Şehit Aileleri Vakfı temsilcileri ile Diyarbakır Anneleri dinlendi.
Komisyonun 5. toplantısı yarın saat 14.00’te gerçekleştirilecek.