DOLAR 35,8440
EURO 37,2194
ALTIN 3.228,24
BIST 10.004,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 12°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
12°C
Hafif Yağmurlu
Pts 7°C
Sal 5°C
Çar 5°C
Per 7°C

İstanbul’da Sağlık Alanında Dolandırıcılık Operasyonu

İstanbul’da sağlık alanında gerçekleşen dolandırıcılık operasyonu, sahte belgeler ve yanıltıcı uygulamalarla yapılan hileleri ortaya çıkardı. Bu operasyon, sağlık sistemini koruma adına atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

10.12.2024
A+
A-

İstanbul’da Sağlık Alanında Şok Operasyon

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “nitelikli dolandırıcılık”, “rüşvet”, “kasten öldürmenin ihmali davranış ile işlenmesi” ve “resmi belgede sahtecilik” suçları kapsamında yeni bir operasyon gerçekleştirdi.

Bu operasyon çerçevesinde, şüphelilerin adreslerine eş zamanlı baskınlar düzenlendi ve aralarında 5 doktor, 3 hemşire, 5 sağlık çalışanı ve 1 sivilin bulunduğu toplam 14 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü.

Müfettiş Raporları ve İhmaller

Müfettiş Raporları ve İhmaller

Öte yandan, bugünkü operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin bebek ölümlerinde ihmal ve suç eylemlerine dahil olduklarına dair Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişlerce, 28 Eylül 2024 ve 11 Kasım 2024 tarihlerinde hazırlanan raporlar dikkat çekti. Bu raporlara göre, SGK Başkanlığı’nın özel hastanelerde tedavi gören bebek hastalara günlük 8 bin lira ödeme yaptığı tespit edildi.

Hastane görevlilerinin, iyileşen ve taburcu edilmesi gereken bebekleri, bu ödemeleri almaya devam edebilmek için hastanelerde tutmaya çalıştıkları belirlendi. Ayrıca, masraflardan kaçınmak adına yoğun bakım ünitelerinde bulunması zorunlu olan doktor personelin, resmi kayıtlarda görevli olarak gösterildiği ancak bebeklerin durumlarının ağırlaştığı gün veya saatlerde hastanede bulunmadıkları anlaşıldı.

Gözlemlere göre, bebek hastaların durumu kötüleştiğinde, görevli doktorların hastaneye gitmemesi, bu durumun bebek ölümleriyle sonuçlanmasına sebep oldu. Bunun yanı sıra, yoğun bakım ünitelerinde yatan bebeklerin günlük epikriz raporlarının da gerçeğe aykırı olarak düzenlendiği ortaya çıktı.

Kaynak: AA / Emrah Gökmen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.