DOLAR 32,2639
EURO 34,9443
ALTIN 2.437,22
BIST 10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 23°C

Küçük köpekler büyük köpeklerden daha fazla yaşıyor

ABD’li bilim insanları yaptıkları bir araştırmada, küçük köpeklerin büyük köpeklerden daha uzun yaşadığını ortaya çıkardı. Araştırmacılar, köpeklerin boyutları fark etmeksizin benzer sayıda sağlık koşullarından muzdarip olduğunu ancak daha büyük ırkların daha ciddi rahatsızlıklar yaşama eğiliminde olduğunu ifade etti.

19.01.2024
A+
A-

ABD’li bilim insanları 238 cins köpeğin ve 25 binden fazla yavrunun incelenmesiyle yaptıkları araştırmada küçük köpeklerin büyük köpeklerden daha uzun yaşadığını tespit etti.

Araştırmada büyük köpeklerin kansere, kemikle ilgili hastalıklara, mide-bağırsak problemlerine, nörolojik ve endokrin rahatsızlıklarına, kulak, burun ve boğaz sorunlarına ve bulaşıcı hastalıklara eğilimli olduğu belirlendi.

Küçük köpeklerin ise karaciğer veya pankreas hastalıklarının yanı sıra göz, kalp ve solunum sorunlarına yakalanma olasılığının daha yüksek olduğu belirtildi.

Araştırmacılar köpeklerin yaşam süresinde cinsiyet, coğrafi konum ve safkan ve karma cins, köpek yaşı ve büyüklüğü gibi birçok faktörün etkili olduğuna dikkat çekti.

Açıklamada “Bunlar ölüm nedeni verilerinden ziyade yaşam boyu hastalık yaygınlığı verileridir. Bununla birlikte, bu sonuçlar yine de daha büyük köpeklerde yaşam süresinin kısalmasına katkıda bulunabilecek hastalık kategorileri hakkında fikir vermekte ve daha fazla araştırma için birden fazla yol önermektedir.” ifadeleri yer aldı.

NTV

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.