DOLAR 32,3901
EURO 34,6511
ALTIN 2.390,33
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Vücudun Su İhtiyacını Karşılayan Yiyecekler

15.05.2020
A+
A-

Ramazan ayı her tarafında beslenmenize ekleyebileceğiniz bazı besinler susama hissi yaşamanızı önleyebilir! Vücudunuzun su ihtiyacını karşılamanıza yardım olan besinlerin neler olduğunu ve ne değin su içerdiklerini sizin için bir araya getirdik.

KABAK

Kabağın %93’ü su içermektedir. Bunun yanı sıra içeriğindeki lif oranı doğru bağırsakların çalışmasına muavin olur. Kabak, hücrelerimizi DNA hasarına karşısında koruyan lutein ve zeaksantin antioksidanlarını da içerir.

C vitamini içeriği ile 1 porsiyonunda (150 gram) jurnal C vitamini ihtiyacının %35’i kadarını karşılayarak bağışıklık sistemine takviye olur.

Kabağı, kıymalı veya zeytinyağlı yemeğini yaparak tüketirseniz protein oranını daha da zenginleştirebilir, besin değerini artırabilirsiniz.

SALATALIK

Salatalık %96,7 oranı ile az kalsın tamamı su olan ve şu lahza mevsimi olduğu için kolaylıkla bulabileceğiniz bir sebzedir. Su içeriğinin yanı sıra potasyum, magnezyum, fosfor, kalsiyum, K vitamini açısından da epeyce varlıklı bir besindir.

İçeriğinde yer alan cucurbıtacıns maddesi de anti-diyabetik etki gösterir. Sahurda ya da iftarda salatalığı ayrıca sade ayrıca de salata içerisinde veya yoğurt da ekleyerek tüketebilirsiniz.

MARUL

Marul çeşitlerinin de sıradan %96’sı su içeriğine sahiptir. Havaların ısındığı bu günlerde sıcak yemek istemediğimiz zamanlarda öteki renkli sebzeler ile içeriğini zenginleştirerek zeytinyağlı-limonlu, vitamin, mineral ve liften zengin doyurucu, kalorisi de düşük salata, su ihtiyacımızı karşılamada oldukça lezzetli ve destekleyici olur.

bununla beraber marul vitaminlerden A, C, K, folat ve minerallerden de potasyum ve çinko açısından da zengindir.

KEREVİZ

Kereviz,  %95 su içeriğine sahiptir. aynı zamanda öteki sebzeler gibi A, K ve folat vitaminleri ve potasyum açısından da oldukça zengindir.

Kerevizi, zeytinyağlı yemeğini pırasayla birleştirerek iftarda tüketebilir veya saplarını zeytinyağı ile bulayıp fırına atarak atıştırmalık olarak süzme yoğurt ile birlikte iftardan sonradan tüketebilirsiniz.

DOMATES

Domates, %94,5 su içeriğine sahip bir sebzedir. Domatesi, et yemeklerinin yanına suyunu sıkarak içebilirsiniz. Likopen içeriği bir uçtan bir uca antioksidan sebzelerden olan domates C, K ve folat vitaminlerinden ve potasyum açısından oldukça zengindir.

ISPANAK

Ispanak, % 92 su içeriğine sahiptir. bununla birlikte magnezyum, kalsiyum, demir, potasyum mineralleri ve A, C, K ve folat vitaminleri bakımından da oldukça zengindir. İçeriğinde yer alan klorofiller bilhassa kanserojenik etkiye aleyhinde iyi bir savaşçıdır.

İçeriğinde bulunan demirin emilimini artırmak için yanına C vitamini yüksek limon, kivi, portakal vb. gıdalar tüketilmesi gerekir. Ispanağın suyundan daha iyi yararlanabilmek için ham olarak ve smoothie biçiminde içine portakal, yoğurt ve bal eklenerek tüketmek güzel bir alternatif olabilir.

Geleneksel şekilde zeytinyağlı veya ıspanaklı yumurta biçiminde de tüketebilirsiniz.

BİBER

Biber, %92 su içerir ve bunun yanı sıra epeyce iyi bir C vitamini kaynağıdır. Yaklaşık 2-3 adet (75 gram) biber tüketerek jurnal C vitamini gereksiniminizin 0’ünü karşılayabilirsiniz. Bu sayede su gereksinimiyle beraber bağışıklığınızı da günlendirmiş olursunuz.

C vitamini bununla beraber kolajen üretimine de takviye olarak cilt ve eklem sağlığı için de fayda sağlar. Sahurda çiğ olarak ya da menemen şeklinde, iftarda ise salatalara eklenerek tüketilebilir. 

İLİşKİLİ HABERLER Oruç Tutmanın Faydaları Nelerdir?

Oruç Tutmanın Faydaları Nelerdir?

Oruç Tutarken Hangi Hastalar Dikkat Etmeli?

Oruç Tutarken Hangi Hastalar Dikkat Etmeli?

Ramazan Ayı Boyunca Coronavirüse Karşı Bu Besinleri Tüketin

Ramazan Ayı Baştan Başa Coronavirüse Karşı Bu Besinleri Tüketin

Diyabet Hastaları Oruç Tutabilir mi?

Şeker Hastalığı Hastaları Oruç Tutabilir mi?

İLİşKİLİ GALERİLER Oruç Tutmanın Sağlığa Müthiş Faydaları!

Oruç Tutmanın Sağlığa Harikulade Faydaları!

Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Yöntemleri

Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Yöntemleri

Mehmet Öz Oruç Tutmanın Sağlıklı Olduğunu Belirtti

Mehmet Öz Oruç Tutmanın Sağlıklı Olduğunu Belirtti

Ramazan Ayında Baş Ağrısını Böyle Geçirin

Ramazan Ayında Baş Ağrısını Böyle Geçirin

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.