DOLAR 35,3231
EURO 36,4789
ALTIN 3.031,08
BIST 10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
15°C
Parçalı Bulutlu
Cum 11°C
Cts 9°C
Paz 6°C
Pts 6°C

Oyunlar için en iyi bedava sesli sohbet uygulamaları! Sesli sohbet sorunu oyunda ara sıra sorun oluşturabilir. Bu yüzden sizlere oyunlar için en iyi bedava…

11.05.2020
A+
A-

Mumble

Mumble, Windows, Mac ve Linux üstünde çalışan bedava bir uygulamadır. Temel olarak sesli sohbet için kullanılır oysa metin sohbetini de destekler. Peki bu Mumble uygulamasının artıları ve eksileri neler?

Mumble uygulamasının artıları ve eksileri

Uygulamanın artıları, iletişim konusunda uzmanlaşmıştır. Bilhassa takım oyununu içerenler için hoş işler çıkarabilir. Oyun dünyasında bulunduğunuz yere kadar konumsal ses de yapabilir oysa bu yalnızca bir takım oyunlarda destekleniyor.

Uygulamanın eksileri, aksak arayüz muhtemelen en kötü yönü olarak belirtilebilir. Mumble’ı öğrendikten daha sonra göstermek son derece kolay olsa da, bilhassa spiker yazılımını bilgisayarınıza kurmaya çalışırken ve arkadaşlarınızın niçin bağlanamayacağını anlayamadığınızda, bu ilk tecrübe oldukça asap bozucu olabilir. Biraz ayrıntılı incelendiğinde sorunun halledilebilir.

TeamSpeak

TeamSpeak Windows, Mac, Linux’ta çalışan ücretsiz bir uygulamadır. TeamSpeak, tasarım ve özellikler kısmında Mumble’a fazla benziyor oysa bir takım yönlerden de yetkisiz kalırken bazı özgün özellikler sunuyor. Peki bu TeamSpeak uygulamasının artıları ve eksileri neler?

TeamSpeak uygulamasının artıları ve eksileri

Uygulamanın artıları, yüksek nitelikli ses ile birlikte kullanımı kolay bir arayüze sahiptir. Hem, öbür kullanıcıların “zorlama düzeylerine” tarafından sunucunun bambaşka alanları üstünde kontrol sahibi olmasını sağlayan elastik ve güçlü bir izin sistemine de sahiptir. İzinler ayrıca gruplara ayrılır, böylece bir kullanıcıya bir kanal üstünde kontrol verebilir ve sunucu üzerinde başka bir kişiye denetim verebilirsiniz. Bu, topluluk yönetimini fazla daha kolay ayla getirmektedir.

Uygulamanın eksileri, kendi kendine barındırılan TeamSpeak sunucularının azami 32 eşzamanlı kullanıcı kapasitesi vardır. Ticari olmayan, kar amacı gütmeyen bir lisans istek ederseniz ve bu sınırı 512’ye yükseltebilirsiniz. Somurtkan takdirde, azami kapasiteye tarafından yıllık bir ödenti ödemeniz gerekir.

1 2 3
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.