DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

80 yaşında üniversiteye kaydını yaptırdı

28.08.2023
A+
A-

İki üniversite mezunu 80 yaşındaki Şevki Kılıç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda 249 puanla Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümünü kazanarak kaydını yaptırmanın mutluluğunu yaşadı. Edirne’de “profesör amca” lakabıyla tanınan Şevki Kılıç, gençlere tavsiyelerde bulunarak, hiçbir zaman okumaktan vazgeçmemelerini söyledi.

Edirne’de hurdacılık yaparak ailesini geçindiren iki üniversite mezunu 80 yaşındaki Şevki Kılıç, Trakya Üniversitesi 4 yıllık Tarih Bölümünü 3 yılda bitirdi. İki kez tarih bölümünden mezun olan Kılıç, üçüncü üniversitesini Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nde okumak için derslere çalıştı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda 249 puanla Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümünü kazanan Kılıç, okuma azmiyle gençlere taş çıkarıyor. Günde 200 sayfaya yakın kitap okuduğunu belirten Kılıç, kazandığı üniversitede kaydını yaptırdığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

“Mutluyum”

Yaşının 80 olduğunu ve kazandığı arkeoloji bölümüne kaydını yaptırmak eğitim göreceği üniversiteye geldiğini ifade eden Şevki Kılıç, “Arkeoloji bölümünü tek tercih ile kazandım ve bugün kaydımı yaptırdım. Daha öncede 2019 yılında tarih bölümünü bitirmiştim. Bugün tek tercih ile arkeoloji kaydımı yaptırdım. Okullar açılınca da öğrenime devam edeceğim. Son yıllarda teknolojinin ilerlemesi ile bilgisayar ve yabancı dil bakımında gençlerden biraz geri kalmış olabilirim ama diğer konularda bende kendimi yetiştirdim Benimde gayet güzel Osmanlıca okumam var. Gazete, dergi ve tarihi kitaplardan çeviri yapıyorum. Bu çalışmalarım için dijital bir gazete çıkarmayı düşünüyorum. Okumayı seviyorum ve her gece araştırma yaptığımdan dolayı yaklaşık100-200 sayfa kitap okuyorum. Gençlere tavsiyem, her ne kadar imtihana girip başaramamışsalar da tekrar denesinler. Hangi bölümü kazanırlarsa kazansınlar, okumak onlara her açıdan fayda saylayacaktır” dedi.

80 yaşında üniversiteye kaydını yaptırdı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.