DOLAR 32,5877
EURO 34,8539
ALTIN 2.496,12
BIST 9.657,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

750 Bin TL Karşılığında Müzeye İçi Boş Çerçeveler Gönderip Kaçan Ressam(!): Bunun Adı Sanat

30.09.2021
A+
A-

Kunsten Modern Müzesi’nin sanatçıdan istediği sanat eseri, bir Danimarkalı ve Avustralyalının yıllık gelirini gösteren bir çalışmanın yeniden düzenlenmiş haliydi. Anlaşmanın imzalanmasından kısa bir süre sonra Haaning, müzeye sadece iki cam çerçeveden oluşan bir enstalasyon gönderdi.

Esere “kendi yorumunu kattığını” belirten Haaning, 750 bin dolar karşılığında yaptığı bu eserin adını “Parayı al ve kaç” koyduğunu ve bu işteki asıl sanatın müzenin parasını almak olduğunu dile getirdi. 

750 bin TL değerindeki eser:

jens haaning

Kunsten Modern Müzesi, yaşanan bu olayın ardından sanatçıya itirazda bulunsa da Haaning bu itirazları kabul etmediğini ve parayı hiçbir şekilde iade etmeyeceğini belirtiyor. Olayı “dolandırıcılık” olarak niteleyen müze, önümüzdeki ocak ayında sergi sona erene kadar parayi iade etmediği takdirde durumu polislere bildireceğini ve yasal işlem başlatacağını açıklamış durumda.

Danimarkalı sanatçı Haaning, içi boş çerçevelere kendi yorumunu kattığını ve bu sanat eserinin isminin “Parayı al ve kaç” olduğunu belirterek, “Sanat olan şey, paralarını almam” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.