DOLAR 32,4869
EURO 34,7268
ALTIN 2.409,36
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

7 bölgede 7 ayrı yaz tatili rotası

20.06.2018
A+
A-
1 / 27

Zorlu geçen kışın ardından artık yaz mevsimi geldi. Peki tatil planlarınızı yaptınız mı? Eğer hâlâ tatil planınız hazır değilse bu yaz gidebileceğiniz en iyi yerleri sizin için derledik. İşte 7 bölgede 7 ayrı yaz tatili adresi…

Fotoğraflar: Alamy

2 / 27

1- Marmara Bölgesi: İstanbul / Ağva
Doğayla baş başa bir gün geçirmek isteyenler için Ağva sonsuz huzur sunuyor.

3 / 27

İstanbul’a bağlı olsa da kendisine 97 km uzaklıkta bulunan bu şirin tatil beldesi yeşillikleri ve müthiş doğasıyla tüm tatilseverlerin rağbet gösterdiği bir yer.

4 / 27

Göksu ve Yeşilçay nehirleri ise tüm ihtişamlarıyla sizler için harika bir huzur kaynağı olmaya yetecek cinsten. Ayrıca hem denizi hem de tesisleriyle bu yaz Marmara Bölgesi’nde tercih edebileceğiniz en güzel yerlerin başında geliyor.

5 / 27

Gezilecek yerler listesine, eski yerleşim yerleri olan Hacılıköy ve Kalemköy’e mutlaka almalısınız.

6 / 27

Kalemköy Roma dönemine ait yapıları ve kilise taşlarıyla ön plana çıkarken Hacılıköy ise içerisindeki Gürlek Mağarası ile dikkat çekiyor.

7 / 27

Bölgenin civarında yer alan Saklıgöl ise yemyeşil doğasıyla kahvaltı ve piknik yapabileceğiniz güzel mekânlar arasında…

8 / 27

2- Ege Bölgesi: İzmir – Çeşme
Eski adı ‘Kyssus’ olan Çeşme, yazın en güzel rotalarından… Günümüzün bu popüler sayfiyesi İyon Birliği’nin 12 şehrinden biriymiş.

9 / 27

Osmanlılar zamanında deniz üssü olarak kullanılmış. 1770’te Çeşme açıklarında Ruslar tarafından yakılan Osmanlı donanması hâlâ Ege’nin derinliklerinde yatıyor.

10 / 27

Çeşme’ye gittiğinizde yerlileri gibi Ilıca Plajı’nda yürüyün ya da el ayak çekildikten sonra denize girin. Burası Çeşme’nin en güzel plajlarından biri…

11 / 27

Ayrıca her restoranın kendine özel harika mezelerini mutlaka tatmalısınız.

12 / 27

3- Akdeniz Bölgesi: Antalya – Kaş
Sakin akşamlarla eğlenceli geceler arasında bir tercih yapamıyor; bazen kafanızı dinlemek bazen de eğlencenin dibine vurmak istiyorsanız Kaş tam size göre…

13 / 27

Günbatımının en ihtişamlı hallerine burada şahit olacağınıza emin olabilirsiniz.

14 / 27

Ayrıca harika plajlar da sizi bekliyor.

15 / 27

4- Karadeniz Bölgesi: Amasra – Bartın
Tarihi liman şehri Amasra, yazın açan çiçekleriyle mutlaka görülmesi gereken bir kıyı kasabası. 3 bin yıllık tarihiyle ikiz limanın, plajın ve manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

16 / 27

Geziye mutlaka kaleden başlamalısınız. Ardından Çekiciler Çarşısı’na uğrayıp buraya özgü tel kırma hediyelik eşyaları incelemek size iyi gelecek.

17 / 27

Yeşilin içerisine girmek istiyorsanız Göldere Şelalesi iyi bir adres. Son olarak da etkileyici sarkıt ve odacıklara sahip Gürcüoluk Mağarası’nı görebilirsiniz. Ayrıca buraya kadar gelmişken denizin tadını çıkarmadan sakın dönmeyin…

18 / 27

5- İç Anadolu Bölgesi: Nevşehir – Kapadokya
Yazın hiç rüzgâr almamasından dolayı Nevşehir’in ünlü Kapadokya’sındaki balonlara gönül rahatlığıyla binebilir ve gökyüzünün tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

19 / 27

Ayrıca peri bacaları ve vadi manzaralı otellerin havuzlarında hem bulunmaz bir görsel şölen yaşayabilir hem de yaz sıcağında serin bir yaz tatili geçirebilirsiniz.

20 / 27
21 / 27

6. Doğu Anadolu Bölgesi: Bitlis
Nemrut Gölü, Türkiye’nin en büyük krater, dünyanın ise en büyük ikinci krater gölü olma özelliğini de elinde bulunduruyor.

22 / 27

Nemrut Gölü’nün etrafında serin ve eşsiz bir kamp tatili size iyi gelecek.

23 / 27

Ayrıca tarih gezilerini sevenler için de Ahlat Mezarlığı, Bitlis Kalesi ve say say bitmeyecek bir sürü kültür miras Bitlis de mevcut…

24 / 27

7- Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Gaziantep
Tarih sevdalılarının mutlaka gezip görmesi gereken bir yer olan Gaziantep’e giderseniz, Zeugma Mozaik Müzesi’nde tarihin en ince ayrıntılarına tanık olabilirsiniz.

25 / 27

Rumkalesi’nde harika bir tekne gezisi ya da Dulukbaba Tabiat Parkı’nda harika doğa manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

26 / 27

Birbirinden güzel yöresel yemekler ve tatlılar da sizi bekliyor olacak.

27 / 27
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.