DOLAR 32,2985
EURO 34,8026
ALTIN 2.409,36
BIST 10.231,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C

64 bit cihazlar için iOS 10.3.3 jailbreak yöntemi!

14.01.2018
A+
A-

Geliştirici Sticktron’in yayınladığı G0blin jailbreak aracı için IPA dosyası oluşturulması gerekiyordu. Bu sebeple sadece geliştiriciler jailbreak yöntemini kullanabiliyordu. Sticktron’in bugün gerekli IPA dosyasını paylaşması ile birlikte iOS 10.3.3 jailbreak işlemi artık kolayca yapılabiliyor.

G0blin jailbreak aracı, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus hariç iOS 10.3.x yüklü bütün 64 bit cihazlarda çalışıyor. Jailbreakin sonunda cihazınıza Cydia yükleniyor. Cydia Substrate, şu anda iOS 10.3.3 ile uyumlu olduğu için iOS 10.3.3’ü destekleyen tweakleri yükleyebilirsiniz.

64 bit iOS 10.3.x yüklü cihazınızı jailbreak yapmak için aşağıdaki yönergeyi uygulayabilirsiniz.

1. Adım: Cydia Impactor ve IPA dosyasını indirin. Bu dosyaları mutlaka kendi sitelerinden indirin.

Cydia Impactor indir
IPA indir

2. Adım: IPA dosyasını indirdikten sonra cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın. Bilgisayarda iTunes’un son sürümünün yüklü olduğundan emin olun.

3.Adım: iPhone’umu bul ve ekran kilidini kapatın.

4. Adım: Cydia Impactor’u çalıştırın ve açılan menüden bağlı olan cihazı seçin.

Adım 5: indirilen IPA dosyasını Cydia Impactor penceresine sürükleyip bırakın.

Adım 6: Apple Kimliğinizi ve parolanızı girin. Bu kimlikle imzalanan sertifikanın bir hafta geçerli olacağını, aynı işlemi bir hafta sonra tekrar edeceğinizi unutmayın.

7. Adım: Mevcut bir sertifikanın iptal edileceğini ve değiştirileceğini bildiren bir iletişim uyarısı alırsanız, devam etmek için ok yazan yere tıklayın.

8. Adım: Cydia Impactor, IPA’yı dijital olarak imzalayacak. Bu işlem birkaç saniye sürebilir, bu nedenle biraz beklemeniz gerekiyor.

9. Adım: Yükleme işleminden sonra cihazınızda Ayarlar/ Genel/ Profil bölümüne girin. Burada bulunan sertifikaya güvenin.

10. Adım: Cihazınızın ana ekranında bulunan G0blin simgesine tıklayın. Uygulamanın içindeki jailbreak butonuna tıklayın. İşlem başarılı olduysa Cydia cihazınıza yüklenmiş olacak. Bu sebeple başarılı olana kadar jailbreak butonuna bir kaç kez tıklamanız gerekebilir.

İşlem bu kadar. iOS 10.3.3 ile uyumlu tweakleri yükleyebilirsiniz. Uyumlu tweakler şu linkteki google dokümanında listeleniyor. Bu liste sürekli güncellenmekte.

Not:

-Bu jailbreak yöntemi untethered değildir. Bu sebeple telefonunuzu her açıp kapattığınızda tekrar jailbreak yapmanız gerekebilir.

– Jailbreak işlemi sırasında ya da sonrasında yapacağınız yanlış işlemlerden kaynaklı olarak cihazınıza gelebilecek herhangi bir zarardan sitemiz sorumlu değildir. 

:: iOS cihazınıza jailbreak yapıyor musunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.