DOLAR 32,3503
EURO 34,6827
ALTIN 2.393,77
BIST 10.160,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

60 bin birey Turkcell Akademi’de eğitim alıyor

23.06.2020
A+
A-

Türkiye’nin ilk kurumsal üniversitesi olduğu kaydedilen Turkcell Yüksekokul, kovid-19 sürecinde daha da ağırlık kazanan dijital dönüşüme verdiği eğitimlerle destek oluyor. Turkcell Yüksekokul Genel Müdürü Banu İşçi Sezen, eğitim ve gelişim platformlarına yıllardır yaptıkları yatırımla kovid-19 sürecine en hazırlıklı giren şirket olduklarını belirtti.

Sezen, “Bu süreçte kurumsal müşterilerimize verdiğimiz eğitimlerle dijital değişim konusunda takviye olmaya başladık. Kurumların kendi çözümleri için dijital içeriklerini nasıl hazırlayacaklarına dair uzakta eğitimler veriyoruz. 2 bin 500’den pozitif eğitimle, dijital dönüşüme ivme kazandırdık. ‘Yeni normal’de sadece eğitimde yok işe alım, terfi gibi İK süreçlerinde de dijitalleşmek isteyen şirketleri ‘Case LAB uzakta değer biçme merkezi’ uygulamamız ile tanıştırdık. Tüm Türkiye’de operasyonu olan şirketlere yüzde 100 online, kuruma özel tasarlanmış sertifika programları sunarak çalışan gelişiminde dinamik bir eğitim ekibi olma fırsatını sağladık.” diye konuştu.

Sezen, kapasite problemi nedeniyle istediği verimi sağlayamayan kurumlara da kurumsal satmak ekipleriyle birlikte altyapılarını destekleyecek çözümler sunduklarını vurgulayarak, “Şirketlerin, kurumsal verimliliğin yanı sıra çalışan memnuniyetini ve bağlılığını artırmak için eğitim ve gelişime yatırım yapmaya devam etmelerinin önemine inanıyoruz. Tam da bu sebepten kurumsal şirketlerin de ‘yüksekokul’si ve eğitim çözüm ortağı olarak Türkiye’nin dijital dönüşümüne sürat kazandıracağımıza inanıyoruz.” dedi.

“Kendi eğitim programlarını hazırlayabiliyorlar”
Turkcell Yüksekokul’nin kurumsal şirketlere sunduğu LMS (Learning Management Systems), kullanıcılarına üründeki ara yüzü özelleştirip kendi logolarını ve kurum renklerini ekleyebildikleri, platforma kendi çalışanlarını ve kendi eğitimlerini tanımlayabildikleri, ardından ister kendi eğitimleriyle isterlerse de platformdaki hazır eğitimler arasından seçtikleriyle çalışanlarına eğitim ataması yapabildikleri uçtan uca bir online platform sunuyor.

Ürün keza çalışanlara SMS ve email ile eğitim devir bildirimi gittikten sonradan çalışanların yine online olarak tarayıcıdan ya da Akademim mobil uygulamasından antre yaparak eğitimleri izlemesine, şirket eğitim yöneticilerinin de raporlar üzerinden çalışanların izlenme, sınav sonucu, anket vb. raporlarını takip edebilmelerine imkan veriyor. Turkcell Yüksekokul’de yaklaşık 55 bin şahsiyet Turkcell ekosisteminin yanı sıra öbür şirketler için hazırladığı farklı programlarla LMS üzerinden 60 bin çalışana uzaktan eğitim veriyor.

50 bininci sertifika dağıtıldı
Turkcell Akademi geçen günlerde 50 bininci sertifikasını dağıttığı da bildirildi. Kurumsal ve bireysel Turkcell mağaza yapısında çalışan personel için 2015 yılında başlatılan ‘Perakende Sertifikasyon Programı’ dahilinde bugüne dek 27 bin 580 katılımcıya ‘Esas Perakendecilik Sertifikası’ verildi. Sertifika sonlanma zamanı gelerek veri seviyesi sınavına giren 8 bin 810 bayi çalışanına da ‘Esas Perakendecilik Onarım Sertifikası’ verildi. Bu sınavdan en yüksek puanı elde eden 485 çalışan, Marmara Üniversitesi ile ortaklaşa yapılan ‘İleri Düzey Perakendecilik Sertifikası’nı da aldı.

Mağaza çalışanlarının şirket hedeflerine uygun bir şekilde müşterilere daha iyi hizmet verebilmeleri için oluşturulan ‘Düşey ve İleri Seviye Sertifikasyon’ programlarında ise 4 bin 933 bayi çalışanı ‘Turkcell Mali Servisler Sertifikası’nı almaya hak kazandı. Bu çalışanlar içerisinden eğitimlerine aralıksız bin 108 birey ‘İleri Seviye Finanscell Serifikası’ aldı. Mağaza çalışanlarının teknoloji odağını çoğaltmak ve yeni teknolojilerin öğrenilmesini karşılamak için oluşturulan düşey sertifikasyon programında ise 4 bin 330 bayi çalışanı ‘Dijital Servis ve Çözümler Sertifikası’na, 3 bin 521 çalışan ise ‘Yeni Nesil Servisler Sertifikası’na sahip oldu.

Turkcell Sigorta hizmetlerinin mağazalarda verilmesi ve mağaza içinde sağlanan sigorta hizmetlerinde çalışan uzmanlığını artmak için hazırlanan gelişim programı sonunda da Sigortacılık Eğitim Merkezi kadar yapılan SEGEM sınavında 376 bayi çalışanı ‘SEGEM Sertifikası’ almaya adalet kazandı. Sertifikasyon programının başladığı birincil günden bugüne dek Turkcell kasıt ve stratejilerine tabi olarak mağaza çalışanları için düzenlenen gelişim programlarında başarılı olan çalışanlara 51 bin 150 sertifika verildi.

Digital Masters mezun vermeye başladı
Yapılan bilgilendirmede; Turkcell çalışanlarına yönelik 2018’de başlatılan Digital Masters programına şu başlıca kadar 2 bin 503 kişi başvurdu. Başlangıç ve ileri elde etmek üzere iki seviyeden oluşan programda, aralarında yapay akıl programlama, iş analitiği, bilgi bilimi, alet öğrenmesi, doğal dil işleme, ileri düzey yapay zeka programlamanın bulunduğu toplam 12 eğitim bulunuyor. Programın açılış tarihinden itibaren yaklaşık 1000 birey mezun oldu.

Bölümlerin başlayan eğitimleri şöyle:
ICT: 1100 birey online eğitim platformlarından (Udemy, Udacity, Linux Academy) eğitim almaya başladı. 50 derslik içi eğitim (Java Başlangıç, Advanced Java, ETL Başlangıç, Advanced ETL ve Tahlilci Gelişim Programı) Webinar ve Sanal Derslik yöntemine dönüştürüldü, toplamda 550 birey Webinar / Sanal Derslik yöntemi ile eğitimlerini almaya başladı.

NT: 1000 birey online eğitim platformlarından Udemy, Linux Academy, INE, Geleceği Yazanlar eğitimlerini almaya başladı. 30 derslik içi eğitim (Devops, SDN&NFV, Advanced Python, SQL) webinar ve sanal sınıf yöntemine dönüştürüldü ve toplam da 500 birey Webinar / Sanal Derslik yöntemi ile eğitimlerini almaya başladı.

Hukuki yükümlülük: Hukuki mecburiyet zarfında beş ayrı başlıkta yapılan Data Güvenliği, TODİEK, İş Sürekliliği, Rekabet Hukuku ve Rüşvet ve Yolsuzlukla Çaba eğitimleri Video Learning olarak gerçekleştiriliyor. Toplamda 5 bin Turkcell çalışanı bu eğitimleri alıyor.

Yüksekokul eğitmenleri: 700 gönüllü yüksekokul eğitmeni için 3 ayrı sanal sınıf eğitimi tasarlandı. Böylece eğitmenlerin verimliliklerinin artırılması amaçlanıyor.

Işlevsel eğitim: Turkcell’in teknik ve satmak ekiplerinin dışarıya kalan, diğer fonksiyon çalışanlarının ihtiyaçlarına özel tasarlanan eğitim ve gelişim süreçleri var. Eğitimlerin Sanal Derslik Uygulaması / Webinar ya da online gelişim platformlarından (Coursera, Udemy vb) ile çalışanlara sunulması planlanıyor.

ILAÇ+ Live: Bütün Turkcell grup çalışanlarının bu döneme özel evden alıştırma verimliliğini, psikolojik ve maddesel sağlığını korumayı ve gelecek dönem herif beklentilerini anlamayı destekleyen ILAÇ+ eğitimleri, Canlı Sanal Derslik uygulaması ile her hafta ayrı eğitimler ve konusunun uzmanı eğitmenlerle çalışanlara sunuluyor. Canlı seansa katılamayanlar eğitimleri sonradan kayıttan izleyebiliyor.

Oryantasyon: Yeni işe başlayanların oryantasyon eğitimi, dijital eğitimler ve sanal sınıf yöntemiyle gerçekleştiriliyor. Yeni normalde de eğitimler sanal derslik üzerinden devam edecek.

KVK&GENPA: KVK ve Genpa çalışanlarının evden alıştırma günlerinde verimliliğini artıracak, keza psikolojik ve bedensel sağlıklarını korumayı, yeni dönemde alıcı beklentilerini anlamalarını geliştirmeyi amaçlayan online sanal sınıf eğitimleri planlandı. Herif hizmetleri, satmak ve finans çalışanlarının fonksiyonel eğitim ihtiyaçları Turkcell Yüksekokul üzerindeki online video eğitimler ve destekleyici canlı sanal sınıf eğitimlerle sürdürülüyor.

Liderlik: Online tasarlanan programın taktik odağında pandemi sonrasında her hafta bir konuk hatip ağırlayarak bütün idareci adaylarında farkındalığın artırılması amaçlanıyor. Koç Üniversitesi ile ortak hayata geçirilen idareci yetiştirme program ayrıntılarıyla online ortamda sürdürülüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.