DOLAR 32,3943
EURO 34,5746
ALTIN 2.380,12
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

6.1 inç LCD iPhone ekranı ile şaşırtacak!

10.05.2018
A+
A-

İddialara göre Apple, LG G7 ThinQ modelinde sunulan yeni MLCD+ ekran teknolojisini 6.1 inç LCD iPhone ekranı için kullanma planları yapıyor. MLCD+ ekran teknolojisi ultra parlak, düşük güç kullanan LCD ekranları karşımıza çıkartıyor.

Yeni LG amiral gemisi mükemmel görüntü kalitesi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Tabii ki bunda MLCD+ ekran teknolojisinin rolü büyük. Teknolojinin bugüne kadar geleneksel IPS LCD ekranlar kullanan iPhone modelleri için de önemli bir artı sağlayacağı kesin.

MLCD+ teknolojisi kırmızı, mavi ve yeşil alt piksellere ek olarak, ekstradan beyaz bir alt piksel daha kullanıyor. Bu durum artırılmış parlaklık ve daha düşük güç tüketimi sağlarken aynı zamanda gelişmiş renk tutarlılığı ile öne çıkıyor. Geniş DCI-P3 renk aralığı için yüzde 100 desteğin de altını çizmek gerek.

Yüzde 100 geniş DCI-P3 renk aralığı, en yüksek parlaklık ayarında bile hassas renkleri en doğal haliyle gösterebilme yeteneğine sahip. Bu arada tüm iPhone 7 modellerinin DCI-P3 renk aralığı için ileri destek sunduğunu not olarak düşmek gerek. Apple bu renk aralığını geniş renk adıyla olarak anıyor.

LG G7 ThinQ 1,000 nit parlaklık değerlerine çıkabiliyor. iPhone X OLED paneli ise 625-804 nit aralığına sahip. LG’nin bu yeni paneline Super Bright Display (Süper Parlak Ekran) adını vermiş olduğunu da belirtelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.