DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

500 beygir gücünde: Porsche 911 Speedster Concept!

10.06.2018
A+
A-

Otomobil üreticisi konseptiyle 1950’lerdeki Porsche 356 Speedster modelinin köklerine dönüyor. Carrera 4 Cabriolet ile benzerlikler de taşıyan araçta ön cam daha kısa ve standart modelden farklı bir açıya sahip. Ayrıca yan camların da daha kısa olduğunu görüyoruz. Bu sayede eski 356 modeline benzer bir görünüm sağlanmak istendiği belirtiliyor. Karbon fiber arka bagaj kapağı ise ön koltukların arkasında duruyor ve yeni bir devrilme çubuğu saklıyor. Arka koltuk bulunmayan modelin pleksiglas rüzgar engelleyicisindeki “Posche’un 70 Yılı” detayı ise dikkat çekiyor.

911 Speedster Concept için ağırlık tasarrufuna büyük önem verilmiş. Açılır tavan yerine konseptte tente kullanımına gidiliyor. Navigasyon, radyo ve iklimlendirme sistemlerinin hepsi kaldırılırken ön koltuklar da karbon fiberden yapılmış.

Gümüş ve beyaz boya, klasik Porsche yarış otomobillerine geri dönüşü temsil ediyor. Aynı uygulama 50’lerin stili merkezi yakıt kapağı, kapı aynaları ve farlardaki X’ler için de geçerli. Kırılmaları önlemek ve kırılma durumunda farkları tek parça tutmak için yarış otomobili farlarına takılan bantlardan da ilham alınmış. B dirseği ve arka tampondaki altın kaplama “Speedster” logoları da fark yaratıyor.

Yılın en iyi otomobil motoru belli oldu!

1999 yılından bu yana düzenlenen ‘En İyi Otomobil Motoru Ödülleri’nin 2018 yılı sonuçları açıklandı. Ödüllerin açıklanmasıyla beraber, en iyi otomobil motoru da belli oldu!

Gelelim biraz da motor ile ilgili bilgilere. Şasi için yeni 911 GT3 modeli temel alınıyor 500 beygir güç üreten araçta 9,000 devir kırmızı çizgi olarak gözüküyor. Üretilen güç ise Fuchs tasarımı 21 inç tekerleklere aktarılıyor. Titanyum egzoz da doğrudan şirketin Weissach’taki GT bölümünden geliyor. Konsept için daha fazla detay ise paylaşılmıyor.

Bu harika spor otomobil için üretime geçilip geçilmeyeceği konusunda bilgi verilmediğini de son olarak belirtelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.