DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

500.000 Zoom hesabı dark web’de satıldı! İşte bedeli

14.04.2020
A+
A-

Bazı hacker forumlarında Zoom hesaplarının binlercesi satış ilanı olarak yer alıyor. Satış ilanı dışında ücretsiz olarak verilen hesaplar da var. Kullanıcıların kişisel bilgilerine sahip olan hesaplar özellikle seçilip belirleniyor. Ücretsiz olarak dağıtılan hesapların bilgileri herkes tarafından erişilebilir oluyor, e-posta adresi ve ev adresi gibi bilgiler şaka amaçlı veya kötü amaçlı etkinliklerde kullanılıyor.

Daha önceden bir servisin kullanıcı bilgileri sızdırılmışsa, sızan e-posta adresleri Zoom üzerinde deneniyor. Milyonlarca hesap içerisinden basit şifreye sahip olanlar Zoom uygulaması veritabanında uyuşursa ele geçirilebiliyor. Hesabınızı bu saldırılardan korumanın tek yolunun güçlü bir parola kullanmak olduğunu belirtelim.

Siber güvenlik şirketi Cyble, Zoom hesaplarının forum üzerinde satıldığını görünce ilginç bir yola başvurdu. Olayı incelemek adına satışa sunulan 530.000 Zoom hesabını satın aldı. Hesap başına $0.0020 (yaklaşık 1 kuruş) ödeyen firma kullanıcıları şifrelerini değiştirmesi konusunda uyardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.