DOLAR 32,5459
EURO 35,0080
ALTIN 2.427,35
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

50 Milyonluk et vurgunu yapanlar BDDK Başkanı Akben’i bile ziyaret etmiş!

15.06.2020
A+
A-

Dağıtılmış illerdeki besicileri 50 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen şebeke bu kere Kars’ta ortaya çıktı. Haklarındaki savcılık soruşturması süren şebekenin Kars’taki besicilerden aldığı 7 milyon liralık canlı hayvanla sırra kadem bastıkları ortaya çıktı. İstanbul’da devam eden soruşturma zarfında ise geçen ay, şebekenin bir üyesi tutuklandı. Soruşturma zarfında, İnsan ve İrfan Vakfı Başkanı Mehmet Fatih Çıtlak da kesin olmayan sıfatı ile açıklama verdi.

‘Kasap Amca Vurgunu’ başlığı ile geçen yıl gündeme gelen olayla ilgili yeni gelişmelerin yaşandığı öğrenildi. Malatya, Amasya, Adana, Konya gibi 10’a yakın ilde besicilik yapan çok sayıda üreticiyi dolandırmakla suçlanan şebeke üyeleri bu kere Kars’a dayandı.

ÇEKLER KARŞILIKSIZ ÇIKTI

Türkiye’nin manâlı canlı hayvan ticaretinin yapıldığı illerden biri olan Kars’ta fazla sayıda besici hayvanlarını, İstanbul’da aralıksız soruşturmanın belirsiz listesindeki kişilere sattı.

Liderliğini, hakkında yakalama kararı bulunan ve sahte nüfus cüzdanı ile dolaştığı belirtilen Hamit Avcı ile Yaşar Eti’nin yaptığı iddia edilen şebeke, kentteki çoğu besiciden hayvan aldı. Kimi besiciye çek kimine bağ verildi. Ama, çekler karşılıksız çıktığı gibi senetler de ödenmedi.

Şebekenin lideri Hamit Avcı (su içen), Vakıf Başkanı Çıtlak’ın, BBDK Başkanı Mehmet Ali Akben ile yaptığı görüşmeye de katıldı. 19 Milyon TL dolandırılan Mahmut Çelik, “Beni, Bankacılık Düzenleme ve Yoklama Kurumu (BBDK) Başkan Yardımcısı’nın yanında götürdüler. Yapacağımız işi anlattılar. BBDK Başkanı ise bu iş için 12 milyon kredi çıkabileceğini söyledi” diye ifade vermişti.

HAYVANLAR BUHARLAŞTI

Şüphelilerden biri de Cahit Demirel… Demirel’in şimdilerde Antalya’da büyük bir et saış mağazası açtığı öğrenildi.

VAKIF BAŞKANI DA İFADE VERDİ

Güvenilmez sıfatıyla ifadesi alınan bir öteki ad ise İnsan ve İrfan Vakfı Başkanı Mehmet Fatih Çıtlak oldu. Vakıf adına herhangi bir şirket ile anlaşmadıklarını söyleyerek Mahmut Çelik’in dolandırılması olayı ile ilgisinin olmadığını öne sürdü. Çıtlak, Çelik’in dolandırıldığını öğrendikten daha sonra sorunun çözülmesi için devreye girdiğini belirterek “Olayı çözmek amacıyla Mahmut Çelik, Zülkarneyn Bey, Yusuf Kültürlü ve Hamit Avcı’yı çağırdım. Taraflar arasındaki sıkıntıyı çözmek ve de adımın karıştığı olayı da arındırmak nedeniyle tarafları bir araya getirdim. Takriben 15 dakika içerisinde Yusuf Aydınlatılmış ve Hamit Avcı, Mahmut Çelik’e borçlarını ikrar ettiler. Vakit ve ödeme vadesini konuşarak tahvil düzenleyerek ve senedi de imzalayarak Mahmut Çelik’e verdiler” dedi.

Dolandırıcılık şebekesinin üyelerinden biri de İbrahim Adıgüzel.

‘YUSUF AYDIN, BAŞKANIN TEMSİLCİSİYDİ’

Savcılık soruşturmasında bulunan bilgilere kadar, dolandırılan şahısların bir kısmına ‘Kasap Amca’ adı ile yüzlerce mağaza açılacağı, bir kısmına ise kurulacak et entegre tesisinde şehit ve gazi ailelerinin çalıştırılacağı söylendi. Alınan hayvanlar için ilk olarak bir miktar ödeme yapılsa da sonradan yapılan yüklü alımlar için verilen çekler karşılıksız çıktı. 15 milyon liraya yakın dolandırıldığını söyleyen Mahmut Çelik (56), “30 yıldır et ticareti yapıyorum. Derhal bir kilo ete yoksul ayla geldim. Mülk aldığım insanların parasını ödeyemedim. O ırk da biçare oldu. Bankaya olan borcum nedeni ile çiftliğim icradan satışa çıkarıldı. Beni dolandıran şebeke İlim ve İrfan Vakfı ile iç içe isimlerdi. Hatta Yusuf Aydın, Vakıf Başkanı Yusuf Aydın’ın yurtdışı işlerinin temsilcisi gibi. Yusuf Kültürlü ifadesinde anlatıyor, Vakıf Başkanı Çıtlak, kendisini Ukrayna’ya gönderiyor. Eğer fakat vakıf başkanı ile işi olmayan biri ise bu birey nasıl Ukrayna’ya gönderildi” diye konuştu.

30 yıldır et ticareti ve besicilik yapan ve 19 milyon TL dolandırılan Mahmut Çelik, “Artık 1 kilo et bile deha alamaz ayla geldim” dedi.

Kaynak: superkulup.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.